Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Amikor a generátor cserben hagy

A korszerű autók egyre több elektromos berendezést, elektromos energiával működő alkatrészt tartalmaznak, amelyek nélkül már a benzinmotor sem tud működni. Vagyis a robbanómotor meghajtotta áramtermelő az autó egyik legfontosabb alkotó elemévé nőtte ki magát.

Mi van, ha a generátor nem működik

A generátor meghibásodását, leállását elég gyorsan észre lehet venni, mivel az autó néhány perc alatt feladja nélküle. Főleg ilyenkor télen, amikor az autórádió, a világítás, a légkondicionáló egyszerre be van kapcsolva, nagy az áramfogyasztása a kocsinak. A mai járművek menet közben annyi elektromos áramot igényelnek, amennyit az akkumulátor csak nagyon rövid ideig képes tárolni, vagyis folyamatosan szüksége van a fedélzeti komputernek, az üzemanyagpumpának, az olajpumpának, a hűtőfolyadékot keringettető szivattyúnak, a szervokormánynak a fékek rásegítőinek, a számtalan szenzornak és még sok minden másnak az elektromos energiára.

A generátor hiánya olyan, mintha a motor mondana csődöt

A ma használatos belsőégésű motorok vezérlése, egész üzemelése az elektromos műszerek és alkatrészek együttműködésén, az ugyancsak elektromos energiával működő fedélzeti komputer tevékenységén alapul. Ha nincs áram, megszűnik az élet a motorháztető alatt. Az ősi – nem is olyan régi – időkben még egy sima Otto-motor el tudott menni generátor nélkül is, hiszen a vezérlése nagyjából teljesen mechanikus alapú volt, vagyis nem annyira hiányzott hozzá az elektronika, az áram. Ma ez annyira másképpen van, hogy a generátor meghibásodása esetén azonnal lehet az autómentőért telefonálni és irány a szerviz. A generátort – ha lehet ott megjavítják – de gyakran cserére szorul. Ez főleg érettebb korú járgányokkal tud előfordulni. Az időben feltárt generátor-hiba és kijavítása sok kellemetlenségtől kímélheti meg az autóst.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.