Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Alapfokú járműkarbantartás: külső gondozás

A karbantartás alatt általában annak a biztosítását értik, hogy az autó jól működjön, és ne legyen vele probléma vezetés közben. Azonban a karbantartásnak az autó külső ápolását is magába kell foglalnia. Az autó tisztántartása és viasszal való kezelése meghosszabbítja a festés életét, és a vezetést is élvezetesebbé teszi.

Milyen szennyeződések veszélyeztethetik az autó tiszta felületét?

Az átlagos piszkon és poron felül, amelyek összegyűlnek az autó felületén, vannak egyéb, nehezebben látható szennyezőanyagok is, amelyek idővel kárt is tehetnek az autó tiszta fedésén. A levegőben lévő szennyező anyagok, a bogarak, faanyagok és a madárürülék is képes károsítani a festéket, ezért fontos, hogy gyakran letisztítsuk az autót, és mentesítsük ezektől a szennyeződésektől. Mosás, de főként waxolás előtt mindenképpen árnyékos helyre parkoljunk le. Pláne akkor, ha napos az idő. A nap idő előtt száríthatja meg az autót, aminek köszönhetően vízfoltok keletkezhetnek annak felületén. De ugyanúgy akadályozhatja a waxolási erőfeszítéseinket is.

Mire figyeljünk oda mosásnál?

Mosás előtt mindenképpen bizonyosodjunk meg afelől, hogy a megfelelő eszközöket használjunk. A mosogatószer például nem megfelelő kocsi mosáshoz, ugyanis nem tesz jót a festésnek. Többet ér valóban autómosó szert venni, ahogy arról is meg kell, bizonyosodjunk, hogy minőségesebb waxot használunk. Mosásnál pedig érdemes puha szivacsot vagy törölközőt használni. Az autó elülső rácsára különös figyelmet kell fordítani, hiszen a törmelék és a bogarak itt gyűlnek össze a leginkább. Mosás után pedig mindenképpen öblítsük le az autónkat és óvatosan szárítsuk meg. Szárítás után érdemes átnézni az autónkat, és lesikálni a foltokat, amelyek esetlegesen ott maradtak. Ma már kaphatóak sprayek is waxolás gyanánt, azonban persze használhatunk hagyományos paszta viaszt vagy krémviaszt is. Minden esetben érdemes azonban a waxhoz gyárilag ajánlott applikátort alkalmazni. Egyszerre mindig kis területekkel dolgozzunk. Kanalazzunk ki egy kis mennyiségű viaszt, majd oszlassuk el a felületen. Mindig előre-hátra mozgással vigyük fel a viaszt, és ne körkörösen. A fényesítés befejezése után vegyünk elő egy puha sörtéjű fogkefét vagy ecsetet, és tisztítsuk ki vele a viaszt az autó karcolásaiból és repedéseiből. Mindezzel elérhetjük, hogy az autónk festése épp maradjon, és mindig fényesen ragyogjon az utakon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
<