Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Alapfokú járműkarbantartás: külső gondozás

A karbantartás alatt általában annak a biztosítását értik, hogy az autó jól működjön, és ne legyen vele probléma vezetés közben. Azonban a karbantartásnak az autó külső ápolását is magába kell foglalnia. Az autó tisztántartása és viasszal való kezelése meghosszabbítja a festés életét, és a vezetést is élvezetesebbé teszi.

Milyen szennyeződések veszélyeztethetik az autó tiszta felületét?

Az átlagos piszkon és poron felül, amelyek összegyűlnek az autó felületén, vannak egyéb, nehezebben látható szennyezőanyagok is, amelyek idővel kárt is tehetnek az autó tiszta fedésén. A levegőben lévő szennyező anyagok, a bogarak, faanyagok és a madárürülék is képes károsítani a festéket, ezért fontos, hogy gyakran letisztítsuk az autót, és mentesítsük ezektől a szennyeződésektől. Mosás, de főként waxolás előtt mindenképpen árnyékos helyre parkoljunk le. Pláne akkor, ha napos az idő. A nap idő előtt száríthatja meg az autót, aminek köszönhetően vízfoltok keletkezhetnek annak felületén. De ugyanúgy akadályozhatja a waxolási erőfeszítéseinket is.

Mire figyeljünk oda mosásnál?

Mosás előtt mindenképpen bizonyosodjunk meg afelől, hogy a megfelelő eszközöket használjunk. A mosogatószer például nem megfelelő kocsi mosáshoz, ugyanis nem tesz jót a festésnek. Többet ér valóban autómosó szert venni, ahogy arról is meg kell, bizonyosodjunk, hogy minőségesebb waxot használunk. Mosásnál pedig érdemes puha szivacsot vagy törölközőt használni. Az autó elülső rácsára különös figyelmet kell fordítani, hiszen a törmelék és a bogarak itt gyűlnek össze a leginkább. Mosás után pedig mindenképpen öblítsük le az autónkat és óvatosan szárítsuk meg. Szárítás után érdemes átnézni az autónkat, és lesikálni a foltokat, amelyek esetlegesen ott maradtak. Ma már kaphatóak sprayek is waxolás gyanánt, azonban persze használhatunk hagyományos paszta viaszt vagy krémviaszt is. Minden esetben érdemes azonban a waxhoz gyárilag ajánlott applikátort alkalmazni. Egyszerre mindig kis területekkel dolgozzunk. Kanalazzunk ki egy kis mennyiségű viaszt, majd oszlassuk el a felületen. Mindig előre-hátra mozgással vigyük fel a viaszt, és ne körkörösen. A fényesítés befejezése után vegyünk elő egy puha sörtéjű fogkefét vagy ecsetet, és tisztítsuk ki vele a viaszt az autó karcolásaiból és repedéseiből. Mindezzel elérhetjük, hogy az autónk festése épp maradjon, és mindig fényesen ragyogjon az utakon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata