Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

5 jelenség, ami a fűtőradiátor hibájára utalhat

Kiszerelt fűtőradiátor

Nem fűt rendesen a kocsi? Szeretjük télen is kényelmesen érezni magunkat az autónkban, melyhez elengedhetetlen a tökéletesen működő fűtés. Ráadásul a biztonságos vezetés miatt sem javasolt nagykabátban vezetni. Mi történik akkor, ha nem biztosít kellő meleget az autó fűtési rendszere? Mit tehet egy átlag felhasználó, ha meghibásodik a fűtőradiátor?

Mi a szerepe a fűtőradiátornak? Mi lehet az oka a fűtőradiátor meghibásodásának?

Annak érdekében, hogy meleg legyen az autóban, tökéletesen kell működnie a termosztátnak, és jó állapotban kell lennie a fűtőradiátornak. A hűtőfolyadék az utóbbin keresztül adja le a motortérben keletkezett hőt az utastér felé. A fűtés beállításától függ, hogy mennyi folyadék kerül a fűtőradiátorba. Az autó fűtőradiátora a műszerfal mögött található, és az általa kibocsátott meleg levegőt egy beépített ventilátor juttatja el az utastérbe. Ugyanúgy, ahogy a termosztátok esetében, a fűtőradiátoroknál is többféle meghibásodás lehetséges. Az egyik leggyakoribb oka a fűtőradiátor meghibásodásának az eltömődés, amely többnyire a pollenszűrő nélküli autóknál jelentkezik. Szintén okozhat problémát, ha nincs elegendő folyadék, vagy rossz minőségű folyadék van a fűtőradiátorban.

Milyen jelenségek utalhatnak a fűtőradiátor meghibásodására?

Jelezheti a fűtőradiátor meghibásodását, ha nem fűt rendesen az autó fűtési rendszere. Ez jelentheti azt, hogy nem biztosít megfelelő meleget, illetve azt is, hogy egyáltalán nem fűt a rendszer. E mögött a két jelenség mögött az esetek túlnyomó részében a fűtőradiátor kosszal való eltömődése áll. Gyakori jelenség, hogy a fűtésképtelenség jelentkezése mellett hűtőfolyadék jelenik meg az utastérben, az első szőnyegen. Ebben az esetben nagy eséllyel kilyukadt a fűtőradiátor. Mindemellett az utastér párásodása is utalhat a fűtőradiátor meghibásodására. Amennyiben egyértelműen a fűtőradiátor meghibásodása áll amögött, hogy nem működik a kocsi fűtési rendszere, javasolt szervizbe vinni az autót és szakember segítségét kérni az alkatrészcserében. Szerencsére a fűtőradiátorok ára számos egyéb alkatrésszel ellentétben nem horrorisztikus. Semmi esetre sem szabad elhanyagolni a gépkocsi fűtésrendszerének meghibásodását, hiszen megfelelően működő fűtés nélkül nemcsak kényelmetlen az utazás, hanem balesetveszélyes is. A meleg utastér biztosítja a fátyolmentes szélvédőt, a kényelmes utazás élményét és a biztonságos autózást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata