Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

5 jelenség, ami a fűtőradiátor hibájára utalhat

Kiszerelt fűtőradiátor

Nem fűt rendesen a kocsi? Szeretjük télen is kényelmesen érezni magunkat az autónkban, melyhez elengedhetetlen a tökéletesen működő fűtés. Ráadásul a biztonságos vezetés miatt sem javasolt nagykabátban vezetni. Mi történik akkor, ha nem biztosít kellő meleget az autó fűtési rendszere? Mit tehet egy átlag felhasználó, ha meghibásodik a fűtőradiátor?

Mi a szerepe a fűtőradiátornak? Mi lehet az oka a fűtőradiátor meghibásodásának?

Annak érdekében, hogy meleg legyen az autóban, tökéletesen kell működnie a termosztátnak, és jó állapotban kell lennie a fűtőradiátornak. A hűtőfolyadék az utóbbin keresztül adja le a motortérben keletkezett hőt az utastér felé. A fűtés beállításától függ, hogy mennyi folyadék kerül a fűtőradiátorba. Az autó fűtőradiátora a műszerfal mögött található, és az általa kibocsátott meleg levegőt egy beépített ventilátor juttatja el az utastérbe. Ugyanúgy, ahogy a termosztátok esetében, a fűtőradiátoroknál is többféle meghibásodás lehetséges. Az egyik leggyakoribb oka a fűtőradiátor meghibásodásának az eltömődés, amely többnyire a pollenszűrő nélküli autóknál jelentkezik. Szintén okozhat problémát, ha nincs elegendő folyadék, vagy rossz minőségű folyadék van a fűtőradiátorban.

Milyen jelenségek utalhatnak a fűtőradiátor meghibásodására?

Jelezheti a fűtőradiátor meghibásodását, ha nem fűt rendesen az autó fűtési rendszere. Ez jelentheti azt, hogy nem biztosít megfelelő meleget, illetve azt is, hogy egyáltalán nem fűt a rendszer. E mögött a két jelenség mögött az esetek túlnyomó részében a fűtőradiátor kosszal való eltömődése áll. Gyakori jelenség, hogy a fűtésképtelenség jelentkezése mellett hűtőfolyadék jelenik meg az utastérben, az első szőnyegen. Ebben az esetben nagy eséllyel kilyukadt a fűtőradiátor. Mindemellett az utastér párásodása is utalhat a fűtőradiátor meghibásodására. Amennyiben egyértelműen a fűtőradiátor meghibásodása áll amögött, hogy nem működik a kocsi fűtési rendszere, javasolt szervizbe vinni az autót és szakember segítségét kérni az alkatrészcserében. Szerencsére a fűtőradiátorok ára számos egyéb alkatrésszel ellentétben nem horrorisztikus. Semmi esetre sem szabad elhanyagolni a gépkocsi fűtésrendszerének meghibásodását, hiszen megfelelően működő fűtés nélkül nemcsak kényelmetlen az utazás, hanem balesetveszélyes is. A meleg utastér biztosítja a fátyolmentes szélvédőt, a kényelmes utazás élményét és a biztonságos autózást.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatr