Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit nézzünk át műszaki vizsga előtt?

Autószerelő műszakiztatás közben

Műszaki vizsga előtt áll az autód? Fontos, hogy át is menjen rajta? Akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, amiben összeszedtük, hogy mi mindenre kell figyelned. A szükséges dokumentumokon kívül elég sok szempont van, aminek meg kell, hogy feleljen a járműved, ha haza is akarod hozni a vizsgabázisról. Mutatjuk a részleteket!

Az üveg és az abroncsok

Az üvegekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdés mostanában, hogy le szabad-e fóliázni azokat. Nyáron ez különösen aktuális kérdés, hiszen sokan gondolják úgy: a napsütést egy sötétítő réteggel ússzák meg. Ha fólia minden előírásnak megfelel és bizonylattal tudod igazolni, hogy megfelel az előírásoknak, akkor természetesen átmegy majd a műszaki vizsgán. Arra figyelj, hogy ne verje vissza a napot, mert akkor levetetik majd veled. Az üvegeket érintő másik jellemző eset a kavicsok, kövek felverődése. Ha ez a sofőr látóterében van, és úgy tűnik, hogy tovább is repedhet, akkor nem megy majd át a kocsi a vizsgán. Fontos, hogy kijavíttasd: ez pedig nemcsak a tényleges vizsga, hanem az autódban ülők és a forgalomban résztvevő többi szereplő miatt is fontos.

Az abroncsok esetében alaptétel, hogy egy adott tengelyen ugyanolyan méretű keréknek kell lennie, ráadásul a mintázatuknak is azonosnak kell lenniük. Érdekesség, hogy nem kell az évszaknak megfelelő abroncsnak a kocsidon lenniük, ahhoz, hogy átengedjék a vizsgán. Fontosabb ennél, hogy minimum 1,6 milliméteres mélységű legyen a mintázatuk. Fontos tanácsunk: figyelj arra, hogy megfelelő légnyomás legyen az abroncsokban, mielőtt vizsgáztatni viszed az autódat. Ha a felnid nem gyári, akkor csak olyat fogadnak el, amihez műbizonylatot is mutatsz – erre is figyelj tehát.

Lámpák, festés, belső alkatrészek

Mielőtt vizsgázni viszed a kocsit, nézd át a lámpákat is, hogy megfelelően működnek-e. Tekintsd meg a burákat, ha töröttek, repedtek, a vizsgáztatónak biztosan gondja támad velük. Ha kocsidon csak apró horpadások, repedések találhatóak, nem kell izgulnod. De csak addig, amíg ezek esztétikai problémát jelentenek. Amint úgy tűnik, hogy a működésben is gondot okozhatnak, műszaki problémákhoz vezethetnek, akkor neked is gondod lesz a vizsgán. Ettől még érdemes a kisebb hibák miatt is egy polírozásra befizetned, meg fogsz lepődni, mennyivel szebb a kocsid.
Ha átfestetted az utolsó vizsga óta az autódat, azzal is lehet gond. A forgalmidban ugyanis ott szerepel a kocsid pontos színe. Addig nem lehet problémád, amíg az új szín árnyalatának kétharmada megegyezik az előzővel.

Mindezeken kívül figyelj még:

• a biztonsági övekre,
• az ülések rögzítésére,
• a műszerek problémamentes működésére,
• a fékek hatásosságára,
• az érvényes elsősegély dobozra
• a pótkerékre.

Mindössze ennyi. Sikeres vizsgát kívánunk!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata