Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Mit nézzünk át műszaki vizsga előtt?

Autószerelő műszakiztatás közben

Műszaki vizsga előtt áll az autód? Fontos, hogy át is menjen rajta? Akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, amiben összeszedtük, hogy mi mindenre kell figyelned. A szükséges dokumentumokon kívül elég sok szempont van, aminek meg kell, hogy feleljen a járműved, ha haza is akarod hozni a vizsgabázisról. Mutatjuk a részleteket!

Az üveg és az abroncsok

Az üvegekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdés mostanában, hogy le szabad-e fóliázni azokat. Nyáron ez különösen aktuális kérdés, hiszen sokan gondolják úgy: a napsütést egy sötétítő réteggel ússzák meg. Ha fólia minden előírásnak megfelel és bizonylattal tudod igazolni, hogy megfelel az előírásoknak, akkor természetesen átmegy majd a műszaki vizsgán. Arra figyelj, hogy ne verje vissza a napot, mert akkor levetetik majd veled. Az üvegeket érintő másik jellemző eset a kavicsok, kövek felverődése. Ha ez a sofőr látóterében van, és úgy tűnik, hogy tovább is repedhet, akkor nem megy majd át a kocsi a vizsgán. Fontos, hogy kijavíttasd: ez pedig nemcsak a tényleges vizsga, hanem az autódban ülők és a forgalomban résztvevő többi szereplő miatt is fontos.

Az abroncsok esetében alaptétel, hogy egy adott tengelyen ugyanolyan méretű keréknek kell lennie, ráadásul a mintázatuknak is azonosnak kell lenniük. Érdekesség, hogy nem kell az évszaknak megfelelő abroncsnak a kocsidon lenniük, ahhoz, hogy átengedjék a vizsgán. Fontosabb ennél, hogy minimum 1,6 milliméteres mélységű legyen a mintázatuk. Fontos tanácsunk: figyelj arra, hogy megfelelő légnyomás legyen az abroncsokban, mielőtt vizsgáztatni viszed az autódat. Ha a felnid nem gyári, akkor csak olyat fogadnak el, amihez műbizonylatot is mutatsz – erre is figyelj tehát.

Lámpák, festés, belső alkatrészek

Mielőtt vizsgázni viszed a kocsit, nézd át a lámpákat is, hogy megfelelően működnek-e. Tekintsd meg a burákat, ha töröttek, repedtek, a vizsgáztatónak biztosan gondja támad velük. Ha kocsidon csak apró horpadások, repedések találhatóak, nem kell izgulnod. De csak addig, amíg ezek esztétikai problémát jelentenek. Amint úgy tűnik, hogy a működésben is gondot okozhatnak, műszaki problémákhoz vezethetnek, akkor neked is gondod lesz a vizsgán. Ettől még érdemes a kisebb hibák miatt is egy polírozásra befizetned, meg fogsz lepődni, mennyivel szebb a kocsid.
Ha átfestetted az utolsó vizsga óta az autódat, azzal is lehet gond. A forgalmidban ugyanis ott szerepel a kocsid pontos színe. Addig nem lehet problémád, amíg az új szín árnyalatának kétharmada megegyezik az előzővel.

Mindezeken kívül figyelj még:

• a biztonsági övekre,
• az ülések rögzítésére,
• a műszerek problémamentes működésére,
• a fékek hatásosságára,
• az érvényes elsősegély dobozra
• a pótkerékre.

Mindössze ennyi. Sikeres vizsgát kívánunk!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat