fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit nézzünk át műszaki vizsga előtt?

Autószerelő műszakiztatás közben

Műszaki vizsga előtt áll az autód? Fontos, hogy át is menjen rajta? Akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, amiben összeszedtük, hogy mi mindenre kell figyelned. A szükséges dokumentumokon kívül elég sok szempont van, aminek meg kell, hogy feleljen a járműved, ha haza is akarod hozni a vizsgabázisról. Mutatjuk a részleteket!

Az üveg és az abroncsok

Az üvegekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdés mostanában, hogy le szabad-e fóliázni azokat. Nyáron ez különösen aktuális kérdés, hiszen sokan gondolják úgy: a napsütést egy sötétítő réteggel ússzák meg. Ha fólia minden előírásnak megfelel és bizonylattal tudod igazolni, hogy megfelel az előírásoknak, akkor természetesen átmegy majd a műszaki vizsgán. Arra figyelj, hogy ne verje vissza a napot, mert akkor levetetik majd veled. Az üvegeket érintő másik jellemző eset a kavicsok, kövek felverődése. Ha ez a sofőr látóterében van, és úgy tűnik, hogy tovább is repedhet, akkor nem megy majd át a kocsi a vizsgán. Fontos, hogy kijavíttasd: ez pedig nemcsak a tényleges vizsga, hanem az autódban ülők és a forgalomban résztvevő többi szereplő miatt is fontos.

Az abroncsok esetében alaptétel, hogy egy adott tengelyen ugyanolyan méretű keréknek kell lennie, ráadásul a mintázatuknak is azonosnak kell lenniük. Érdekesség, hogy nem kell az évszaknak megfelelő abroncsnak a kocsidon lenniük, ahhoz, hogy átengedjék a vizsgán. Fontosabb ennél, hogy minimum 1,6 milliméteres mélységű legyen a mintázatuk. Fontos tanácsunk: figyelj arra, hogy megfelelő légnyomás legyen az abroncsokban, mielőtt vizsgáztatni viszed az autódat. Ha a felnid nem gyári, akkor csak olyat fogadnak el, amihez műbizonylatot is mutatsz – erre is figyelj tehát.

Lámpák, festés, belső alkatrészek

Mielőtt vizsgázni viszed a kocsit, nézd át a lámpákat is, hogy megfelelően működnek-e. Tekintsd meg a burákat, ha töröttek, repedtek, a vizsgáztatónak biztosan gondja támad velük. Ha kocsidon csak apró horpadások, repedések találhatóak, nem kell izgulnod. De csak addig, amíg ezek esztétikai problémát jelentenek. Amint úgy tűnik, hogy a működésben is gondot okozhatnak, műszaki problémákhoz vezethetnek, akkor neked is gondod lesz a vizsgán. Ettől még érdemes a kisebb hibák miatt is egy polírozásra befizetned, meg fogsz lepődni, mennyivel szebb a kocsid.
Ha átfestetted az utolsó vizsga óta az autódat, azzal is lehet gond. A forgalmidban ugyanis ott szerepel a kocsid pontos színe. Addig nem lehet problémád, amíg az új szín árnyalatának kétharmada megegyezik az előzővel.

Mindezeken kívül figyelj még:

• a biztonsági övekre,
• az ülések rögzítésére,
• a műszerek problémamentes működésére,
• a fékek hatásosságára,
• az érvényes elsősegély dobozra
• a pótkerékre.

Mindössze ennyi. Sikeres vizsgát kívánunk!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata