Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jön a végrehajtó, és viszi az autót – megelőzheti a rémálmot

Kézfogás üzletkötéskor

Egyszer csak beállít egy hivatalos személy, és elviszi az autót – előkerült már rémálmaiban ez a helyzet? Ha körültekintően vásárol, csökkenti az esélyét, hogy valóra váljon a rettenet. Mutatjuk, hogyan ellenőrizheti a járművet, amit kinézett magának!

Bővült a lekérdezhető adatok köre

Volt egyszer, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy boldog autótulajdonos, aki jó áron jutott hozzá használt járművéhez. El sem akarta hinni, mennyire jó áron. Ennek azonban megvolt az oka, ugyanis egy szép napon a féltett és szeretett járművet lefoglalták – majd elárverezték. Volt egy apróság ugyanis, aminek nem nézett utána a kedves vevő: annak, terheli-e zálogjog a remek vételnek tűnő autót. Ma már több lehetőség is rendelkezésre áll, hogy ellenőrizzük, át akarnak-e verni minket. Ott van például a Belügyminisztérium rendszere, amelynek januárban indult el a tesztüzemmódja. A lekérdezésért nem kell fizetni, és ügyfélkapus azonosítóval használható: itt a jármű eddigi szervizeiről, az autó állapotáról is sokat megtudhatnak. A tervek szerint a Belügyminisztérium összefésüli a különböző hivatalok gépjármű-nyilvántartási adatait, a lekérdezésben mobil applikáció is segít majd. Az ötlet nem új, szinte jelképes összegért eddig is kérdezhettünk le adatot az autóról, de a feljegyzett kilométer-állásokon kívül nem túl sokat.

Egykettőre viszi a végrehajtó

Nagyon hasznos továbbá a hitelbiztosítéki nyilvántartás (hbny), amit a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) működtet. Nem csak autó, más értékes vagyontárgy megvásárlása előtt is érdemes a nyilvántartásban kutatni egy kicsit, hátha kellemetlen meglepetésre bukkanunk. Mire is gondolunk? Például arra, terheli-e azt a bizonyos vagyontárgyat zálogjog, lízing vagy egyéb, biztosítéki célú jog. A MOKK közleménye szerint 2018 végén 445 ezer bejegyzés szerepelt a nyilvántartásban, 23 százalékkal több, mint 2017-ben. A hitelbiztosítéki nyilvántartást 2014-ben hozták létre, és azóta folyamatosan bővül. A bejegyzések 79 százaléka gépjárműre vonatkozik, többnyire lízing témakörében. Nem csak az az érdekes, mit tud a kilométeróráról az adatbázis, kevésbé éreznénk magunkat rosszul, ha kiderülne, hogy babrálták az órát, mintha lefoglalnák az autót. Egykettőre viszi a végrehajtó a korábbi tulajdonos tartozásának fejében. Ha részletre vásárolt személyautót vesz, megeshet, hogy nincs még minden részlet kifizetve, akkor pedig az eladóé a tulajdonjog. A lekérdezés ingyenes, viszont, ha pórul járunk, és megelőzhettük volna a tájékozódással – mert a nyilvántartásban ott vannak az adatok –, azt sok pénzünk bánja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata