Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Jön a végrehajtó, és viszi az autót – megelőzheti a rémálmot

Kézfogás üzletkötéskor

Egyszer csak beállít egy hivatalos személy, és elviszi az autót – előkerült már rémálmaiban ez a helyzet? Ha körültekintően vásárol, csökkenti az esélyét, hogy valóra váljon a rettenet. Mutatjuk, hogyan ellenőrizheti a járművet, amit kinézett magának!

Bővült a lekérdezhető adatok köre

Volt egyszer, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy boldog autótulajdonos, aki jó áron jutott hozzá használt járművéhez. El sem akarta hinni, mennyire jó áron. Ennek azonban megvolt az oka, ugyanis egy szép napon a féltett és szeretett járművet lefoglalták – majd elárverezték. Volt egy apróság ugyanis, aminek nem nézett utána a kedves vevő: annak, terheli-e zálogjog a remek vételnek tűnő autót. Ma már több lehetőség is rendelkezésre áll, hogy ellenőrizzük, át akarnak-e verni minket. Ott van például a Belügyminisztérium rendszere, amelynek januárban indult el a tesztüzemmódja. A lekérdezésért nem kell fizetni, és ügyfélkapus azonosítóval használható: itt a jármű eddigi szervizeiről, az autó állapotáról is sokat megtudhatnak. A tervek szerint a Belügyminisztérium összefésüli a különböző hivatalok gépjármű-nyilvántartási adatait, a lekérdezésben mobil applikáció is segít majd. Az ötlet nem új, szinte jelképes összegért eddig is kérdezhettünk le adatot az autóról, de a feljegyzett kilométer-állásokon kívül nem túl sokat.

Egykettőre viszi a végrehajtó

Nagyon hasznos továbbá a hitelbiztosítéki nyilvántartás (hbny), amit a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) működtet. Nem csak autó, más értékes vagyontárgy megvásárlása előtt is érdemes a nyilvántartásban kutatni egy kicsit, hátha kellemetlen meglepetésre bukkanunk. Mire is gondolunk? Például arra, terheli-e azt a bizonyos vagyontárgyat zálogjog, lízing vagy egyéb, biztosítéki célú jog. A MOKK közleménye szerint 2018 végén 445 ezer bejegyzés szerepelt a nyilvántartásban, 23 százalékkal több, mint 2017-ben. A hitelbiztosítéki nyilvántartást 2014-ben hozták létre, és azóta folyamatosan bővül. A bejegyzések 79 százaléka gépjárműre vonatkozik, többnyire lízing témakörében. Nem csak az az érdekes, mit tud a kilométeróráról az adatbázis, kevésbé éreznénk magunkat rosszul, ha kiderülne, hogy babrálták az órát, mintha lefoglalnák az autót. Egykettőre viszi a végrehajtó a korábbi tulajdonos tartozásának fejében. Ha részletre vásárolt személyautót vesz, megeshet, hogy nincs még minden részlet kifizetve, akkor pedig az eladóé a tulajdonjog. A lekérdezés ingyenes, viszont, ha pórul járunk, és megelőzhettük volna a tájékozódással – mert a nyilvántartásban ott vannak az adatok –, azt sok pénzünk bánja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

<