Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Itthon és Ausztriában is robban az e-autók piaca

Elektromos Nissan Leaf a sötétben

A tisztán elektromos meghajtású autókra igényelhető magyar állami támogatási rendszer jelentősen növelte a típus iránti érdeklődést a járműpiacon. A szomszédunkban, Ausztriában is ösztönzik a környezetkímélő technológiával működő autók vásárlását.

Sikeres a magyar támogatási program

Kimondottan sikeresnek bizonyult a kormány új, tisztán elektromos autók vásárlásának ösztönzésére megalkotott programja: a teljes 5 milliárd forintos keretösszeg alig néhány óra leforgása alatt fogyott el. 2000-nél is több elektromos autó és segédmotoros kerékpár megvételére érkezett be pályázat. A hazai járműfinanszírozással foglalkozó lízingvállalatok képviseletét ellátó Magyar Lízingszövetség szerint hamarosan az elektromobilitás válik a járműpiac egyik legjelentősebb komponensévé. Sajnos a tendencia beindítása egyelőre még elképzelhetetlen az állami támogatások nélkül – közölte a szervezet. A GÉMOSZ (Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége) és a Magyar Lízingszövetség egyaránt abban reménykedik, hogy újabb, akár megnövelt keretösszeggel ösztönzi majd a magyar kormány az autóvásárlókat. Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy csak akkor lehet valójában sikeres egy állami program, ha abba a szakszervezeteket is bevonják: a jelenlegi program feltételeit is így alakították ki, eddig be is vált.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a magyar lízingcégek igyekeznek a tisztán elektromos autók vásárlását a lehető legkedvezőbb finanszírozási feltételekkel segíteni. A Magyar Lízingszövetség az ACEA (Európai Autógyártók Szövetségének) adatai alapján megállapította, hogy az EU tagállamokban 6,8 százalékkal részesedtek a tisztán elektromos autók az új személyautók forgalomba helyezéséből. Egy évvel ezelőtt ez a részesedés alig 2,5 százalékos volt, így jelentős növekedésnek tekinthetjük. A hivatalos ACEA-adatokból kiderül, hogy hazánkban az első negyedévben mintegy 1004 darab új, tisztán elektromos kocsit helyeztek forgalomba, éves tekintetben ez 64 százalékos emelkedést jelent.

A szomszédban is növelik a támogatásokat

Nem csak nálunk Magyarországon, Ausztriában is próbálják előre mozdítani az elektromos járművek vásárlását. Az osztrákok 3000 euróval ösztönözték a vásárlókat, és 5000 euróra tervezik növelni a támogatási összeget a közeljövőben – jelentette be Leonore Gewessler gazdasági miniszter. Gewessler úgy nyilatkozott, hogy a 2000 eurós többletet nem a költségvetésből kívánják pótolni, hanem az Ausztriában tevékenykedő autóipari cégektől. Az autóvásárlás mellett a töltőpontok kiépítésére is jelentős támogatást biztosítanak a jövőben. Ez idáig 600 euróval támogatták a töltőpontok létesítését a többlakásos ingatlanokban, ezentúl pedig 1800 eurót kapnak majd erre a célra. 2019-ben megközelítőleg 33 000 elektromos személygépjárművet regisztráltak, ez durván 0,7%-os piaci részesedést jelent.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata