Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Itthon és Ausztriában is robban az e-autók piaca

Elektromos Nissan Leaf a sötétben

A tisztán elektromos meghajtású autókra igényelhető magyar állami támogatási rendszer jelentősen növelte a típus iránti érdeklődést a járműpiacon. A szomszédunkban, Ausztriában is ösztönzik a környezetkímélő technológiával működő autók vásárlását.

Sikeres a magyar támogatási program

Kimondottan sikeresnek bizonyult a kormány új, tisztán elektromos autók vásárlásának ösztönzésére megalkotott programja: a teljes 5 milliárd forintos keretösszeg alig néhány óra leforgása alatt fogyott el. 2000-nél is több elektromos autó és segédmotoros kerékpár megvételére érkezett be pályázat. A hazai járműfinanszírozással foglalkozó lízingvállalatok képviseletét ellátó Magyar Lízingszövetség szerint hamarosan az elektromobilitás válik a járműpiac egyik legjelentősebb komponensévé. Sajnos a tendencia beindítása egyelőre még elképzelhetetlen az állami támogatások nélkül – közölte a szervezet. A GÉMOSZ (Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége) és a Magyar Lízingszövetség egyaránt abban reménykedik, hogy újabb, akár megnövelt keretösszeggel ösztönzi majd a magyar kormány az autóvásárlókat. Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy csak akkor lehet valójában sikeres egy állami program, ha abba a szakszervezeteket is bevonják: a jelenlegi program feltételeit is így alakították ki, eddig be is vált.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a magyar lízingcégek igyekeznek a tisztán elektromos autók vásárlását a lehető legkedvezőbb finanszírozási feltételekkel segíteni. A Magyar Lízingszövetség az ACEA (Európai Autógyártók Szövetségének) adatai alapján megállapította, hogy az EU tagállamokban 6,8 százalékkal részesedtek a tisztán elektromos autók az új személyautók forgalomba helyezéséből. Egy évvel ezelőtt ez a részesedés alig 2,5 százalékos volt, így jelentős növekedésnek tekinthetjük. A hivatalos ACEA-adatokból kiderül, hogy hazánkban az első negyedévben mintegy 1004 darab új, tisztán elektromos kocsit helyeztek forgalomba, éves tekintetben ez 64 százalékos emelkedést jelent.

A szomszédban is növelik a támogatásokat

Nem csak nálunk Magyarországon, Ausztriában is próbálják előre mozdítani az elektromos járművek vásárlását. Az osztrákok 3000 euróval ösztönözték a vásárlókat, és 5000 euróra tervezik növelni a támogatási összeget a közeljövőben – jelentette be Leonore Gewessler gazdasági miniszter. Gewessler úgy nyilatkozott, hogy a 2000 eurós többletet nem a költségvetésből kívánják pótolni, hanem az Ausztriában tevékenykedő autóipari cégektől. Az autóvásárlás mellett a töltőpontok kiépítésére is jelentős támogatást biztosítanak a jövőben. Ez idáig 600 euróval támogatták a töltőpontok létesítését a többlakásos ingatlanokban, ezentúl pedig 1800 eurót kapnak majd erre a célra. 2019-ben megközelítőleg 33 000 elektromos személygépjárművet regisztráltak, ez durván 0,7%-os piaci részesedést jelent.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.