Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Gázos autó műszaki vizsga

Gázos autó műszaki vizsgáztatása ugyanannyiba kerül, mint a dízel vagy benzin üzemű személyautók műszakíztatása. Különbség csupán a műszakilag ellenőrzött egységekben van. Napjainkban már egyre több autót alakítottak át autógáz üzemanyag rendszerűre és sorra nyílnak az erre szakosodott autószervizek. Méltán népszerű autógáz ár, kevesebb fogyasztás mellett a motoralkatrészek élettartalma is jelentősen megnő. A cseppfolyósított propán-bután üzemanyag, azaz LPG kutak jelenleg 280 helyen találhatóak hazánkban. LPG kutak keresői Magyarországon itt találhatóak:  MOLPrímagázSHELLOMV töltőállomásokon.

Gázüzemű személyautók műszaki vizsgájának feltételei

A gázos autók műszaki vizsgáztatásához szükséges bemutatni a gázbiztonsági szemle tanúsítványt, ami ne legyen 30 napnál régebbi. Továbbá az érvényességi időn belüli gáztartály tanúsítvány is szükséges a sikeres vizsgához. Benzines, vagy dízel autók gázos átalakítása 150 ezer forint körül már megoldható. Az átalakítást követően kötelező bevezetni a hajtóanyag változást a forgalmi engedélybe. Ez kétféleképpen tehető meg. Ha a gépkocsi rendelkezik sorozat átalakítási vagy típus engedéllyel, akkor a lakhely szerint illetékes közlekedési felügyeletnél vagy gázautók szerelésére jogosult autószerviznél kell bevizsgáltatni. Ha autószerviz végezte az autógáz beszerelést, akkor az átalakítás napján azonnal bevezetik a változást a forgalmi engedélybe. A műszaki vizsgák továbbra is a hagyományos időközönként történik, Minden műszaki vizsga előtt gázbiztonsági tanúsítványt kell kiállítani egy gázos autószervizben, ami 30 napig érvényes. A műszaki vizsgát érdemes a tanúsítvány kiállításának dátumától 30 napon belül elvégezni, mert különben mehetünk újabb tanúsítványért az autószervizbe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.