fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Gázos autó műszaki vizsga

Gázos autó műszaki vizsgáztatása ugyanannyiba kerül, mint a dízel vagy benzin üzemű személyautók műszakíztatása. Különbség csupán a műszakilag ellenőrzött egységekben van. Napjainkban már egyre több autót alakítottak át autógáz üzemanyag rendszerűre és sorra nyílnak az erre szakosodott autószervizek. Méltán népszerű autógáz ár, kevesebb fogyasztás mellett a motoralkatrészek élettartalma is jelentősen megnő. A cseppfolyósított propán-bután üzemanyag, azaz LPG kutak jelenleg 280 helyen találhatóak hazánkban. LPG kutak keresői Magyarországon itt találhatóak:  MOLPrímagázSHELLOMV töltőállomásokon.

Gázüzemű személyautók műszaki vizsgájának feltételei

A gázos autók műszaki vizsgáztatásához szükséges bemutatni a gázbiztonsági szemle tanúsítványt, ami ne legyen 30 napnál régebbi. Továbbá az érvényességi időn belüli gáztartály tanúsítvány is szükséges a sikeres vizsgához. Benzines, vagy dízel autók gázos átalakítása 150 ezer forint körül már megoldható. Az átalakítást követően kötelező bevezetni a hajtóanyag változást a forgalmi engedélybe. Ez kétféleképpen tehető meg. Ha a gépkocsi rendelkezik sorozat átalakítási vagy típus engedéllyel, akkor a lakhely szerint illetékes közlekedési felügyeletnél vagy gázautók szerelésére jogosult autószerviznél kell bevizsgáltatni. Ha autószerviz végezte az autógáz beszerelést, akkor az átalakítás napján azonnal bevezetik a változást a forgalmi engedélybe. A műszaki vizsgák továbbra is a hagyományos időközönként történik, Minden műszaki vizsga előtt gázbiztonsági tanúsítványt kell kiállítani egy gázos autószervizben, ami 30 napig érvényes. A műszaki vizsgát érdemes a tanúsítvány kiállításának dátumától 30 napon belül elvégezni, mert különben mehetünk újabb tanúsítványért az autószervizbe.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat