Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

2019-ben kevesebb használt autó érkezik majd Magyarországra

Tavaly 158 790 használt kocsi érkezett hazánkba, ami rekordnak számít, 2019-re azonban már előre láthatóan csökken ez a szám néhány jogszabályváltozás és a magas euró árfolyam miatt. Ez alapvetően jó hír, hiszen kevesebb ismeretlen előéletű autó kerül így Magyarországra, és kevesebben csalódnak majd a trükköző kereskedők miatt is.

158 ezer 790 használt kocsi jött Magyarországra 2019-ben

Érdekes statisztikát közölt a Das WeltAuto országos hálózattal rendelkező kereskedőcég, amely a Volkswagen csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletága: állításuk szerint hosszú idő után 2019-ben csökken majd a Magyarországra külföldről behozott használt autók száma. Tulajdonképpen várható volt, hogy egyszer ez az időszak is eljön, hiszen a folyamatos emelkedés ebben az esetben sem tarthatott örökké. 2018-ban egészen pontosan 158 790 darab használt kocsi érkezett hazánkba, 3373 darabbal több, mint 2017-ben. Ez csúcs, de ennek ellenére az év vége felé már több fronton is mutatkoztak a hanyatlás jelei. 2012-ben kapott új lökést ez a fajta autóbeszerzés, azóta öt és fél éven át egyre több külföldi használt személygépkocsi érkezett az útjainkra a forgalomba helyezések száma alapján. A csökkenés okai között néhány jogszabályváltozás és azok szigorítása, valamint az igen magas euróárfolyam szerepel. Bár a hanyatlás szót említettük, valójában egy pozitív folyamatról kell beszélnünk, hiszen ennek hozadékaként kevesebb ismeretlen előéletű autó kerül hazánkba, és ezzel együtt kevesebbről derül majd ki, hogy mondjuk a kilométerórát visszatekerték, vagy éppen törött kocsit adtak el épként a – mondjuk finoman úgy – trükkös kereskedők. Azaz kevesebb elégedetlen magyar vásárló lesz.

Tíz évnél idősebb autók érkeznek a magyar utakra

A kereskedőcég azt is megállapította, hogy felnyílt a vásárlók szeme, és a többség elkezdett jobban utánanézni a kereskedőknek, egyre fontosabb számukra a megbízhatóság és a szabályok betartása. Nem csak az árat kell ugyanis nézni autóvételkor – az olcsóbb kocsi egy év múlva már akár a duplájába is „fájhat” a vevőnek a sok költséges javítás miatt. Visszatérve az importált autók témájához és a számokhoz: ezeknek többsége, 60 százalék tíz évnél idősebb modell, amelyek miatt a magyarországi autópark átlagéletkora is folyamatosan emelkedett évek óta. Az alsó-középkategória modelljeiből hozták be a legtöbbet, de szembetűnő – mint az iparág több más területén, például az új autók eladásában is – a városi terepjárók egyre növekvő népszerűsége.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata