Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

2019-ben kevesebb használt autó érkezik majd Magyarországra

Tavaly 158 790 használt kocsi érkezett hazánkba, ami rekordnak számít, 2019-re azonban már előre láthatóan csökken ez a szám néhány jogszabályváltozás és a magas euró árfolyam miatt. Ez alapvetően jó hír, hiszen kevesebb ismeretlen előéletű autó kerül így Magyarországra, és kevesebben csalódnak majd a trükköző kereskedők miatt is.

158 ezer 790 használt kocsi jött Magyarországra 2019-ben

Érdekes statisztikát közölt a Das WeltAuto országos hálózattal rendelkező kereskedőcég, amely a Volkswagen csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletága: állításuk szerint hosszú idő után 2019-ben csökken majd a Magyarországra külföldről behozott használt autók száma. Tulajdonképpen várható volt, hogy egyszer ez az időszak is eljön, hiszen a folyamatos emelkedés ebben az esetben sem tarthatott örökké. 2018-ban egészen pontosan 158 790 darab használt kocsi érkezett hazánkba, 3373 darabbal több, mint 2017-ben. Ez csúcs, de ennek ellenére az év vége felé már több fronton is mutatkoztak a hanyatlás jelei. 2012-ben kapott új lökést ez a fajta autóbeszerzés, azóta öt és fél éven át egyre több külföldi használt személygépkocsi érkezett az útjainkra a forgalomba helyezések száma alapján. A csökkenés okai között néhány jogszabályváltozás és azok szigorítása, valamint az igen magas euróárfolyam szerepel. Bár a hanyatlás szót említettük, valójában egy pozitív folyamatról kell beszélnünk, hiszen ennek hozadékaként kevesebb ismeretlen előéletű autó kerül hazánkba, és ezzel együtt kevesebbről derül majd ki, hogy mondjuk a kilométerórát visszatekerték, vagy éppen törött kocsit adtak el épként a – mondjuk finoman úgy – trükkös kereskedők. Azaz kevesebb elégedetlen magyar vásárló lesz.

Tíz évnél idősebb autók érkeznek a magyar utakra

A kereskedőcég azt is megállapította, hogy felnyílt a vásárlók szeme, és a többség elkezdett jobban utánanézni a kereskedőknek, egyre fontosabb számukra a megbízhatóság és a szabályok betartása. Nem csak az árat kell ugyanis nézni autóvételkor – az olcsóbb kocsi egy év múlva már akár a duplájába is „fájhat” a vevőnek a sok költséges javítás miatt. Visszatérve az importált autók témájához és a számokhoz: ezeknek többsége, 60 százalék tíz évnél idősebb modell, amelyek miatt a magyarországi autópark átlagéletkora is folyamatosan emelkedett évek óta. Az alsó-középkategória modelljeiből hozták be a legtöbbet, de szembetűnő – mint az iparág több más területén, például az új autók eladásában is – a városi terepjárók egyre növekvő népszerűsége.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel tört