Tippek, amelyek segítenek védekezni a vezetékek legnagyobb ellenségével szemben

Az autók egyik legnagyobb ellensége a nyest. Igen, jól olvastad, ez a kistermetű ragadozó képes hatalmas károkat okozni azzal, hogy szétrágja a kocsi vezetékeit. Összefoglaltunk minden tudományos megoldást és népi praktikát, amely segít védekezni ellenük.

Ultrahangos módszer és spray

A nyest szétrágja az autó vezetékeit – rendszeresen ijesztgetik az embert ezzel, nem véletlenül. Bár magyarázat nincs rá, valóban ezt csinálják a kistermetű ragadozók, amelyek a motortér szigetelésére is veszélyesek, innen gyűjtenek ugyanis muníciót a fészeképítéshez. Muszáj tehát védekezni ellenük, amelyre modern eszközök és népi praktikák is alkalmasak. Kezdjük a legismertebb módszerrel, ami az autós boltokban, webáruházakban kapható elektronikus nyestriasztó. Ez ultrahangos technológiával működik, a szerkezet zajt bocsát ki, amely távol tartja a kártevőket. Rossz hír viszont, hogy a kutyákat is idegesítheti, így nem mindig alkalmazható. Ha mégis kipróbáljuk, válasszuk a minőségi termékeket, az olcsó bóvlik ugyanis hatástalanok. Létezik rágcsálóriasztó spray, ez segít olyan anyaggal, kellemetlen szaggal bevonni a vezetékeket, amelyeket ki nem állhat az állat. Szintén eredményes a kutyaszőr, amelyet egy kis, hőálló zsákba csomagolva kell elhelyezni a motortérben. A nyest és a kutya finoman szólva sem barátok, így az apró állat elkerüli majd az autót, ha azt hiszi, egy eb él benne. Kutyaszőrös megoldást venni is tudunk, de a házi előállítása sem ördöngösség. Mivel a nyest jól alkalmazkodik a körülményekhez, a riasztási módszereket megéri folyamatosan váltogatni.

Ecet, benzin, vizelet

Nézzük az olyan technikákat, amelyek nem csak az autó környékén, hanem az egész udvaron alkalmazhatóak. Ilyen a nyestcsapda, amely ketrecbe zárja az állatot, ezt követően vagy le kell a „foglyot” adni a hivatalos szerveknél, vagy szabadon kell engedni a természetben. A szagokkal is lehet játszani. Van, aki az ecetre esküszik, azzal kell fellocsolni a nyest életterét, míg más a gázolajjal, benzinnel átitatott rongyot tartja tökéletes megoldásnak. Az más kérdés, hogy ezek az embereket, azaz családtagjainkat, vagy éppen a szomszédot is zavarhatják. És bár drasztikusnak hangzik, bizony a vizelet is alkalmas a nyestek elriasztására. Az autók esetében ezért nem kell bosszankodni, ha egy kutya a kerekekre ürít, ugyanis segít ezzel a nyestek elleni védekezésben. A lényeg: bármilyen védekezési módszert válasszunk, legyünk kitartóak, mert a nyestek is azok. Csakis elhivatottsággal, a fenti lehetőségek váltogatásával lehet őket elűzni a környékünkről.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat