Szoftverfejlesztő és mesterséges intelligencia központot hozott létre hazánkban a Continental

5,5 milliárd forintos beruházással új szoftverfejlesztő központot hozott létre a német Continental Budapesten. Az egyik legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése: a vállalat májusban nyitotta meg mesterséges intelligencia központját a magyar fővárosban.

Vonzó lehetőség a magyar mérnököknek

Száz mérnököt foglalkoztató új szoftverfejlesztő központot hozott létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten. Az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosított a magyar kormány. Az új központban a legmagasabb technológiai színvonalon folyik majd a fejlesztő tevékenység, magas képzettséget igénylő munkahelyek jönnek létre. Mivel már nemcsak a beruházásokért folyik verseny, hanem a munkaerőért is, a nagy fejlesztések növelik az ország munkaerő-megtartó képességét, a fiatal magyar mérnökök vonzó lehetőséget kapnak, hogy Magyarországon kamatoztathassák tudásukat. A munkahelyteremtésnél már nem csak a munkahelyek száma, hanem azok technológiai színvonala és a kutatás-fejlesztés a legfontosabb szempontok.

A legfontosabb trend az önvezető autók fejlesztése

A Continental Automotive Hungary Kft. nyolcezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon. A világgazdasági-technológiai átalakulást az autóipar vezeti, ha Magyarország az autóiparban továbbra is sikeres, akkor a gazdaság a digitális átállás győztese lehet. A Magyarországon működő német vállalatok több mint kétharmada jónak tekinti üzleti helyzetét, 2005 óta ilyen arányt még nem mértek. A legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése, az iparágon belül ez az egyik leggyorsabban növekvő terület. A Continental teljes rendszereket fejleszt önvezető autókhoz. A vállalat májusban nyitotta meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. Ezen a területen a budapesti csapat vezeti majd az innovációt a cégen belül.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat