A szélvédők hatékony páramentesítése

Cikkünkben egy tippet mutatunk be a szélvédők páramentesítésére, hogy több időt takaríthassunk meg a téli hónapokban, valamint ezáltal biztonságosabban közlekedhessünk az utakon.

A szélvédő páramentesítése

Különösen a téli reggeleken, amikor rápillantunk az autónkra, először a szélvédő állapota tűnhet fel. Rendkívül bosszantó dolog, ha a fagyos időjárásban az autónk átfésülése során a szélvédő jegesedésével kell szembesülnünk. Ezután elindítjuk az autót, elővesszük a kaparót és a jégmentesítőt, és hozzákezdünk a letakarításhoz. Amire végzünk, lehetséges, hogy a szélvédő üvege belülről bepárásodik és még a hosszantartó munka után sem szűnik meg. A rendes emberek, megvárják még ez a párásodás megszűnik, viszont sokan türelmetlenek és útnak indulnak a rossz látási viszonyok ellenére is, ami egy nagyon felelőtlen dolog, mivel a nem megfelelő látással, akár balesetet is okozhatunk. A problémát mindenképp orvosolnunk kell, még az indulás előtt. Van egy trükk, amivel megakadályozhatjuk ennek a bosszantó dolognak a kialakulását. Ha épp a nyári hónapokban járunk, próbáljunk meg egy tapadókorongos telefontartót a szélvédőhöz erősíteni. Amennyiben leesik, kenjük meg vízzel és egy csepp mosogatószert tegyünk rá, hogy biztosan erősen illeszkedjen az ablaküveghez. A módszer garantáltan működni fog. Télen, miután levettük a tapadókorongot, és az autónkat elkezdjük bemelegíteni, akkor észrevehetjük, hogy a szélvédő, mindenfelé elkezd bepárásodni, kivéve azon a részen, ahol a telefontartó rögzítve volt. Ez a próba bizonyítja, ha az egész belső szélvédőre alkalmazzuk a vizes-mosogatószeres módszert, akkor elkerülhetjük az ablak párosodását.

Előzzük meg a párásodást

Vegyünk magunkhoz egy tál vizet és tegyünk bele mosogatószert, és körkörösen kenjük be vele a szélvédő teljes felületét. Ezután vegyünk egy másik tiszta és száraz ruhát, majd töröljük szárazra az üveget. A cél az, hogy az ablak egész felületét kenjük be ezzel a tisztítószerrel, de a munkánk után a felület legyen száraz és ne maradjon csíkos. Az eredmény meglepő lesz, nem keletkezik pára. A mosogatószer helyett akár még borotvahabot is használhatunk. Ez a módszer, nagyban csökkenti a páralecsapódást a szélvédő belső részén, viszont nem szünteti meg teljesen a problémát, ezért szükség van még a páramentesítő alkalmazására. A páramentesítő ideális használatára tekerjük fel teljesen a fűtést és melegítsük fel az utasteret, enyhén hajtsuk le az ablakokat, hogy a levegő megfelelően tudjon keringeni.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat