Robbanásszerűen nőhet az elektromos BMW-k száma 2019 végére

2019 végére félmillióra növeli hibrid és elektromos autóinak eladását a BMW. A német autógyártó 2025-re tizenkét teljesen elektromos modellt gyárt majd.

Megduplázzák az eladást

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy a jelenlegi szintről megduplázza, vagyis 2019 végére félmillióra növeli hibrid és elektromos autóinak az eladását. Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója a WirtschaftsWoche gazdasági hetilapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a cég elektromos és részben elektromos autógyártása kétszámjegyű mértékben nő jövőre. A BMW 2017-ben százezer elektromos autót értékesített világszerte, amelyek iránt különösen nagy a kereslet Európában és az Egyesült Államokban. Az elektromos autók piacára a német autógyártó 2013-ban az i3 járművel lépett be, az eladások azonban nem nőttek jelentősen, a vállalatirányítás pedig hezitált, hogy hogyan tovább. 2017 szeptembere fordulópont volt, a müncheni központú autógyártó ugyanis bejelentette, elindítja az elektromos autók tömeggyártását, és 2025-re tizenkettő, teljesen elektromos autómodellt gyárt, akár 700 kilométer megtételére alkalmas akkumulátorokkal.

Miért előnyös egy elektromos autó?

A világ számos országa támogatja az elektromos járművek elterjedését. Norvégiában 2025-től csak elektromos és hidrogén meghajtású autókat lehet forgalomba helyezni. India 2030-ra szeretné elérni, hogy csak elektromos meghajtású járművek közlekedjenek határain belül, és ugyanezt a célt tűzte ki 2050-re több európai állam, így Hollandia, az Egyesült Királyság és Németország, illetve az USA nyolc tagállama, valamint a kanadai Québec tartomány. Magyarország még nem tart itt, de Budapesten, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Székesfehérváron és Szolnokon a zöld rendszámtáblával ellátott elektromos autók tulajdonosainak nem kell a parkolásért fizetniük.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat