Öt dolog, amire figyeljen az autómosóban

Ha elgurulunk egy kézi autómosóhoz, van néhány aranyszabály, amit feltétlenül érdemes betartani, különben nagyobb lesz a kár, mint a haszon. Adunk néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy mit csináljunk, és mit felejtsünk el azonnal egy autómosóban.

Bő vízzel!

Ha tiszta autót szeretnénk, azt csak sok vízzel lehet elérni egy mosóban. Jó alapos öblítéssel kell kezdeni, de arra fokozottan figyeljünk, hogy ne legyen erős a víznyomás, mert azzal megsérthetjük a fényezést.

Szisztematikusan!

Tudta, hogy mindig az autó alsó része a legkoszosabb? Ne feledkezzen meg róla, hogy a sárhányó és az ütköző tele van piszokkal, ezért érdemes utoljára hagyni ezek átmosását, de hagyni kell rá elég időt. A kocsi tetejével érdemes kezdeni, innen induljunk el lefelé. Praktikus a vízszintes mozgást követni.

Szárítás, gyantázás

Ha végzett a mosással, az még nem az utolsó lépés, a szárításra is gondolni kell. Kiteheti az autóját a napra is, de azzal az a gond, hogy a vízcseppek nyomokat hagyhatnak a kocsinkon. A legbiztosabb egy törlőkendő, ami lehetőleg műszálakból készült. Erre természetesen nincs mindig idő, de aki türelmes és ráérős, annak erősen ajánljuk ezt a módszert. Ha pedig tökéletes munkát szeretne, akkor érdemes egy réteg gyantát is felvinni a kocsinkra, ezt azonban legjobb, ha szakember végzi, vagy elolvassa a mosóban található kiírást.

Télen is mossunk!

Sokan azt gondolják, hogy télen nincs értelme autót mosni. Van, aki úgy van vele, hogy megvárja a hideg idő végét, és csak a tavasz első napjaiban viszi el mosóba a kocsit. Neki nincs igaza, mert a rendszeres autómosás télen is fontos. A kocsinkra, leginkább a motorháztetőre fagyott hó nagyban károsíthatja a járművet. Ráadásul ilyenkor nem csak sár és por, hanem például só is a kocsira kerülhet. Mossunk tehát télen is.

Hagyja a motort másra

Akinek nincs benne gyakorlata, aki nem látott már szerelő által végzett szakszerű tisztítást, annak kerülendő a motor minden négyzetcentije! A régebbi típusú autóknál nem okozhattunk nagy kárt a vízsugárral, de a mostani, finom elektronikai eszközöket könnyen megsérthetjük. Vigyük inkább szakemberhez a járgányt, ha tisztán szeretnénk látni a motort, ő tudni fogja, hogyan fogjon a kipucolásához.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat