Elkezdődött Győrben az Audi Q3 sorozatgyártása

Az Audi Q3 egy igen fontos modell a cég történetében. Ezt Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke is alátámasztja, hiszen véleménye szerint: „A Q-modell gyártása biztosítja a vállalat hosszú távú sikerét”.

Turbókék…

Nyár végén turbókék színben legördült a futószalagról az Audi Q3 második generációjának első modellje az Audi Hungariánál. A győri székhelyű járműgyártó négy féle motorral kínálja majd a legkisebb szabadidő-autóját. Három benzines és egy dízel változatban lesz elérhető, elsőkerék- vagy quattro hajtással. A Q3 modell november környékén kerül majd a szalonokba, mivel addigra tudják legyártani a piaci bevezetéshez szükséges minimális darabszámot. Jelenleg 5 Audi modell készül Győrben (A3 Limousine és Cabriolet, TT Coupé és Roadster, valamint Q3), a közeljövőben a Q3-at állítják elő legnagyobb darabszámban. A gyártáshoz elégedhetetlen, 80 ezer négyzetméteres új karosszériaüzemet másfél év alatt építették fel. Ide hétszáz új robotot telepítettek. A szükséges ismeretekre valamivel több mint ezer alkalmazottat tanítottak be, ehhez az Audi Hungaria Oktatóközpontjában új, innovatív robotcellákat helyeztek üzembe.

Spanyolországból szeretettel

Az Audi bő két éve, 2016. január 20-án jelentette be, hogy a korábban a spanyolországi Martorellben gyártott Q3-at, a cég legkisebb kompakt városi terepjáróját Győrben fogják készíteni, mivel a német Audi AG változtatott globális gyártási politikáján. Az Audi győri gyárának éves gyártási kapacitása 160 ezer jármű, és a járműgyártásban csaknem 4500 embert foglalkoztatnak. Az előző 2016-os évhez képest, az Audi Hungaria Zrt. árbevétele ismét emelkedett, igaz most csak egy százalékkal, 7,136 milliárd euróra, azaz körülbelül 2220 milliárd forintra. 2017-ben 1 965 165 darab motort gyártottak, 1,9 százalékkal többet mint az előző évben.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat