Mikor kell hengerfejtömítést cserélni?

Mi a feladata a hengerfejtömítésnek? Milyen jelek utalnak a meghibásodására? Mi okozhatja a hengerfejtömítés sérülését? Mikor kell hengerfejtömítést cserélni? Az alábbiakban eláruljuk a hengerfejtömítéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Segítségével a henger képes a résmentes illeszkedésre

Megfelelő hengerfejtömítés nélkül az autó nem is tudna működni. A hengerfejtömítés a hengerfejhez tartozó fontos elem, az egyik legfontosabb alkatrész, mely elengedhetetlen a motor optimális működéséhez. Egy speciális tömítés, mely több rétegből és különösen hőálló anyagból készül. A hengerfejtömítés feladata a hengerfej és a motorblokk közötti csatlakozás lezárása. Segítségével a henger képes a résmentes illeszkedésre, így a henger megfelelően tud működni és elegendő energiát tud leadni. Emiatt a hengerfejtömítés rendkívül magas nyomásnak és hőmérsékletnek van kitéve, így egy idő után elkophat. Milyen jelek utalnak a hengerfejtömítés meghibásodására? Többek között a motor túlmelegedése, a hűtőfolyadék elvesztése, valamint indításkor a motor instabil működése. Szemmel látható jel, ha az olaj vagy a víz szivárog a hengerfejtömítésnél. Ezek a tünetek hosszútávon a hengerfejtömítés megégését okozhatják.

Mi okozhatja a hengerfejtömítés meghibásodását?

Ha a hengerfejtömítés tönkremegy, meg kell keresni az okát. A hengerfejtömítés meghibásodásának leggyakrabban előforduló oka a motor túlmelegedése, amit a hűtőrendszer hibás működése, a sportos vezetési stílus és a rossz minőségű hűtőfolyadék eredményezhet. A hengerfejtömítés cseréje előtt fel kell ismerni, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében. A hengerfejtömítést akkor kell cserélni, ha megégett a motor túlmelegedése miatt. Továbbá akkor is újra kell cserélni, ha a hengerfejet javítás miatt le kell szerelni. A hengerfejtömítés cseréjekor elengedhetetlen lépés a motorblokk és a hengerfej felületének megtisztítása. A hengerfejtömítés cseréje költséges, időigényes és bonyolult folyamat, szóval minden esetben javasolt felkeresni egy szervizt és szakemberre bízni a feladatot. Mivel a hengerfejtömítés sérülése az egyik legkomolyabb meghibásodás, ami az autó motorjával előfordulhat, fontos, hogy időben kezelve legyen a probléma. A rendszeres motorszervizelések során rutinfeladat a hengerfejtömítés cseréje. Ráadásul a hengerfejtömítés tönkremenetelének megállapításához speciális szerszámokra és kompressziómérőre van szükség. A hengerfejtömítés árát számos tényező befolyásolja, például az autó márkája, típusa, illetve az alkatrész gyártója.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat