Miért ne legyen Ön is lelketlen parkoló?

A nagyobb városokban soha nincs elég parkolóhely. Az egész napunkat el tudja rontani egy felháborítóan parkoló egyed – arról nem is beszélve, amikor anyagi kárunk is származik az ő nemtörődömségéből.

A villamos is várhat, ha neki dolga van

Az igazi tahó parkolót nem érdeklik embertársai. Végignézi, ahogy a járókeretes néni végigbotorkál az úttesten, mert elfoglalja szinte az egész járdát, nem hatják meg a babakocsis szülők. A bevásárlóközpontban képes egyszerre két családi parkolót is elfoglalni, ha éppen úgy esik a megállás. Vagy olyan szorosan áll be a mellettünk lévő parkolóhelyre, hogy ajtót se lehet nyitni tőle. Ő az, aki úgy ugrik be egy pillanatra a bankba, hogy az autó hátsója a villamossínekre lóg, miatta vesztegel két kocsira való utas. Mindenki jól ismeri, aki nagyobb városban él – és néha azt gondoljuk mérgünkben: ezentúl mi is teszünk a többiekre, úgy és ott állunk meg, ahol jólesik. Az egyik szokványos magyarázat: azért állok a két parkolóhely közé, mert különben túl szorosan állnak be mellém, megkarcolják az autót. Oda a friss fényezés, a mélyebb sérüléssel irány egy autószerviz. Vagy éppen attól fél a sofőr, mivel nem parkol elég magabiztosan, hogy ő húzza meg a mellette álló autókat, aztán fizetheti ki a kárt. Ez esetben javasoljuk a parkoló asszisztens használatát.

A kerékbilincs drága dolog

Van, aki meg autóját féltve foglalja el a fél járdát, nehogy az kilógjon az útra – menjenek ott inkább a gyerekek. Csak aztán ne csodálkozzunk, ha mégis mély karcolást találunk az autón, de az egy kulcscsomótól származik. Másnak is lehet rossz napja – talán éppen a hasonló bosszúságok miatt esik neki a karosszériának. A kerékbilincs is drága dolog, pedig nem túl szép és nem is elegáns. Nem mutat jól az abroncson, viszont nehéz megszabadulni tőle. Örülünk, hogy kitrükköztük a világot, szereztünk egy jó parkolóhelyet, ahová vesztes embertársaink meg sem próbáltak odaállni. Aztán fizethetjük a büntetést, ha szeretnénk még aznap autóval hazaérni. Ha meg már elvitték az autónkat, még költségesebb lesz a szabályok kijátszása – el kell menni érte a telephelyre, és ki kell váltani. Falun, kisvárosban nem égető a probléma, hiszen a hely több, az autó meg kevesebb. A nagyvárosokban azonban soha nincs elég parkolóhely, de ne engedjünk a kísértésnek! Ott álljunk meg, ahol szabad, és hagyjuk közlekedni a gyalogosokat is! Manapság, a közösségi oldalak korában annak is fennáll a veszélye, hogy viszontlátjuk magunkat és az autót a modortalan parkolásokat összegyűjtő oldalakon. Mindig is sztár akart lenni? Ezt azért jól gondolja át, mert a rendszámot sem mindig takarják ki.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat