Mi az az Android Autó?

Az Android Autó a Google alternatívája az Apple Carplay-ére, de mi is az az Android Autó? Ha ön nem a legmodernebb autót keresi, akkor biztosan nem hallotta meg a fent említett kifejezéseket, és a legtöbben nem is értik, hogy mit számít az, hogy az autóban van-e Android Autó vagy nincs. Az Android Autó ugyanúgy, mint a Carplay képes arra, hogy a telefon funkcióit az autó információs rendszerekbe integrálja. Ha már rendelkezik Bluetooth-al akkor biztosan élvezi a hívás és a zenehallgatás funkcióit, de az Andoird Autó ezeknél többet tud.

Az Android Autó tulajdonságai

Az Android Autó alapvetően egy könnyű verziója a mobiltelefonnak, hiszen az autó érintőképernyőjén elérhetőek lesznek a telefon alkalmazásai, illetve funkciói. Az Android Autoval tehát elérheti a Google Maps alkalmazást, használhatja a zenei applikációkat, valamint a szokványos dolgokat is, például átnézheti a telefonkönyvet, vagy intézhet akár hívásokat is. Természetesen az, hogy az autóban Carplay vagy Android Autó működik attól fog függeni, hogy ön milyen készülékkel rendelkezik, hiszen az iPhone nem fog működni az Android Autóval és ez fordítva is igaz. A gyártók számára a rendszerek integrálása pénzt takarít meg, hiszen nem kell saját térképeket, illetve szoftvereket fejleszteniük és karbantartaniuk. Legnagyobb részt tehát az Android Autó mindkét fél számára előnyös befektetés lehet.

Hogyan kell csatlakoztatni az autóhoz?

Az Android Autóhoz szükséges az Android legújabb verziója, egy kompatibilis autó, illetve egy USB kábel. Az Android Autó működhet akár egy utángyártott fejegységgel vagy akkor, ha használja az Android Autó alkalmazását. Az autó mód nemrégiben adódott hozzá az Android Autóhoz. Ahhoz hogy a rendszer használni lehessen egy USB kábellel csatlakoztatni kell a telefont az autó érintőképernyőjéhez, és az Android Autó applikációját is fel kell telepíteni a telefonra. A telefon nem kell feltétlenül a Google által tervezett legyen, de működjön rajta a legújabb Android rendszer. Az Android Autó csak kompatibilis USB-portokon keresztül futtatható. Amint csatlakoztatta a kábelt és a telefont, a telefon engedélyt kér majd a felhasználótól a használatra, ezután pedig el kell fogadnia a Google feltételeit. Ha elfogadta ezeket a feltételeket, akkor elindul majd az Android Auto az autó kijelzőjén is és máris elkezdheti használni a különböző funkciókat.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat