Mi a gond az autóval?

Igen fájdalmas érzés lehet, amikor elfordítja a kulcsot, hogy begyújtsa az autót, de az nem működik, és nem indul el sehogy sem. Ilyenkor viszont nem érdemes pánikba esni, hiszen ez már minden sofőrrel előfordult, és több módszer van, ami alapján diagnosztizálni lehet, hogy mi a probléma. Még mielőtt bármit ellenőrizne, annak nézzen utána, hogy van-e üzemanyag az autóban, mert sajnos a mai rohanó világban még arról is elfeledkezhetünk, hogy nincs elég üzemanyag a tartályban, a probléma tehát ilyenkor hamar meg is oldódik.

Ha nem indul az autó…

Ha ellenőrizte az üzemanyagot és tele van a tartály, de az autó sehogy sem akar elindulni, akkor annak kell utánajárjon, hogy vajon egy elektromos probléma lépett-e fel, vagy üzemanyag-problémával áll szemben? A legtöbb probléma kapcsolatban áll az elektromossággal, és ha az autó nem indul, vagy csak nagyon nehezen és lassan indul, akkor minden bizonnyal erről lehet szó, szóval ezen az úton érdemes elindulni. Ha az autó nem indul, akkor lehet, hogy az akkumulátor mondta fel a szolgálatot, és ez könnyen diagnosztizálható, hiszen ez általában akkor következik be, ha égve hagyja éjszakára a fényszórókat, tehát ha nem égnek a fényszórók, akkor egyértelműen az akkumulátorral lehet a gond. A fényszórók mellett a rádió is árulkodó lehet, tehát ha nem működik a rádió, akkor is az akkumulátor lehet a probléma, és ilyenkor elő kell venni a jó öreg indítókábelt.

Az autó újraindítása

Az autót ilyenkor újra lehet indítani indítókábellel, viszont ez csak az idősebb autókra vonatkozik, hiszen a modern autókban teljesen más az elektromos rendszer, és az újabb technológiák már túl modernek az indítókábeles indításhoz, és a kábellel akár károkat is okozhat. Ha tehát önnek modern autója van, ami nem indul el, akkor érdemes rögtön egy autószervizhez fordulni segítségért, akik majd megoldják ezt a problémát. A régebbi autókon elvégezheti az indítókábeles indítást egy másik autó segítségével, aminek még épségben van az akkumulátora. Ilyenkor a kábel pozitív oldalát a pozitív terminálhoz kell kötni, a másik pozitív véget pedig a működő akkumulátorhoz csatlakoztatni. Ezután ugyanezt a folyamatot végezze el a negatív véggel és a negatív terminállal is. Érdemes a folyamatot többször is megismételni, hiszen lehet, hogy még rögtön nem fog elindulni az autó, hagyni kell neki néhány percet, de az indítókábeles indítás általában működni szokott.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat