Megújultak az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hibrid változatai

Mostantól erősebb akkumulátorral és nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hálózatról tölthető, azaz plug-in hibrid változatai, miközben a lítium-ion akkumulátor méretei nem változtak. Továbbra is dübörög az elektromos autózás.

Erősebb akkumulátor, nagyobb hatótávolság, mindennapi használhatóság

Az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hálózatról tölthető, azaz plug-in hibrid változatainak akkumulátorai mostantól nettó 14,4 kilowattóra (bruttó 17,9 kilowattóra) energia tárolására képesek. Emellett pedig megnövekedett a tisztán elektromos üzemmódban elérhető hatótávolság is, amely akár a 91 kilométert is elérheti a NEDC ciklus szerint mérve, a WLTP ciklus szerint pedig elérheti a 73 kilométert. Annak ellenére, hogy megnövekedett az akkumulátorok energiatárolási kapacitása, a méretük nem változott. Ezáltal a csomagtér befogadóképessége sem, amely modelltől függően 405 és 465 liter között alakul. A hátsó üléspad lehajtásával a csomagok számára maximálisan rendelkezésre álló hely modelltől függően 1535 liter és 1405 liter között mozog. A maximális töltési teljesítmény az említett modellek estében 7,4 kilowatt, amelynek köszönhetően közel két és fél óra alatt elérhetővé vált a teljes töltöttségi szint. Ehhez persze szükséges egy megfelelő teljesítménnyel rendelkező csatlakozó. Ráadásul a részben elektromos hajtással működő modellek kínálata további újdonsággal is bővült. Az EV, Auto és Hold elnevezésű vezetési üzemmódok mellett helyet kapott a Charge üzemmód is, ez a funkció lehetővé teszi, hogy az akkumulátor vezetés közben töltődjön a belsőégésű motor működése által.

Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro – a belépő szintű plug-in hibrid modell

Elérhető az Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro modell, amely teljessé teszi az Audi hálózatról tölthető hibridkínálatát. Az üzemanyag-fogyasztása maximum 1,6 liter 100 kilométeren kombinált használat esetén, az energiafogyasztása 18,1 kilowattóra ugyanekkora távon, míg a szén-dioxid-kibocsátása legfeljebb 37 gramm kilométerenként. A rendszer összeteljesítménye 220 kilowatt (299 lóerő), a modell maximális nyomatéka pedig eléri a 450 newtonmétert. A kompakt töltőrendszer ugyanúgy, ahogy az Audi összes hálózatról tölthető modelljénél, az Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro esetében is a szériafelszereltség részét képezi. A kompakt töltőrendszer vezérlőegységből, illetve egy háztartási és egy ipari hálózati csatlakozókábelből áll. Az Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro alapára 61 ezer 790 euró. Ingázók és flottaügyfelek számára igazán vonzó lehet ez a modell.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat