Megérkezett az EQA, a Mercedes-Benz legújabb elektromos autója

Az EQC után megérkezett az EQA, a Mercedes-Benz legújabb elektromos autója az EQ modellcsalád tagjaként. Az EQA teljesen újszerű vezetési élményt nyújt, miközben garantálja a biztonságot és a kényelmet. Ideje megismerkedni a Mercedes-EQ világával és az új EQA modellel. Mutatjuk a részleteket!

Új elektromos autót mutatott be a Mercedes-Benz

Újabb elektromos modell mutatkozott be a Mercedes-Benz palettáján. Azok számára, akik idegenkednek a futurisztikus elektromos formavilágtól jó hír, hogy a Mercedes-Benz legújabb elektromos autója mellőzi ezt. A kompakt SUV kategóriába sorolható EQA, a Mercedes-EQ modellcsalád tagjaként a maga újszerű és markáns dizájnelemeivel újraértelmezi a sportosan modern formákat. Miközben minden apró részlete alaposan kidolgozott, nem csak a lenyűgöző megjelenést garantálja, hanem az újszerű vezetési élményt, a kényelmet és a biztonságot is. Mindehhez járul hozzá az EQA komfortfelszereltsége és a biztonsági rendszere. Ráadásul nagy méretű, nagy felbontású, újszerű grafikával ellátott, személyre szabható képernyők és a hangvezérlés lehetősége teszi könnyebbé a rendszer kezelését. A Mercedes-Benz legújabb elektromos autójának vezetéstámogató rendszere bizonyos helyzetekben figyelmeztetni tud az esetleges veszélyekre. A rendszer része például a kiszállásfigyelmeztető funkció.

EQA, a Mercedes-Benz legújabb elektromos autója az új generáció számára

Az EQA a Mercedes-EQ márka progresszív luxust képviselő irányzatának tökéletes példája. Az újszerű vezetési élmény megteremtése érdekében nagy teljesítményű elektromotorral és nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorral van ellátva. Mindez hozzájárul a gazdaságos vezetés lehetőségéhez. A komfortfelszereltség és a biztonsági rendszer mellett persze fontosak a számok is. Az EQA a műszaki adatok szerint 140 kilowatt teljesítménnyel bír és 8,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométer/órára. Továbbá a Mercedes-Benz legújabb elektromos autójának maximális töltőteljesítménye 100 kilowatt. Az adatok a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében természetesen változhatnak. Mindemellett fontos információ, hogy a remekül kezelhető és csendes EQA körülbelül 486 kilométer hatótávolság elérésére képes. A Mercedes-Benz legújabb elektromos autójának forgalmazása február 4-én indul Európában. Németországban az EQA induló ára 47 ezer 500 euró. Már tavasszal megérkezhetnek az első autók a márkakereskedésekbe. Ráadásul idén további elektromos modellekkel bővül a Mercedes EQ-kínálata.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat