Még nincs vége a télnek

Itt a március majd lassan az április, a nappalok egyre hosszabbak, mindig többet és erősebben süt a nap, de az autósok számára még koránt sem ért véget a tél. Itt az ideje egy utolsó téli átvizsgálásnak.

Nem csak a tél kezdetekor kell csekkolni az autót

Lassan vége a télnek, elmúlnak a kényelmetlen hideg reggelek, a fagyos csúszós utak helyett, többet lehet napos, szép időben autózni. Mégis az autósnak készen kell lennie a vissza-vissza térő hidegre, havas esőre, jégre és mindenre, amiből az idei télen bőségesen kijutott valamennyiünknek. A mostani télen alaposan igénybe vett autónkat érdemes még egyszer alaposan átvizsgálni: vajon minden rendben van-e, kiállja-e még azt a néhány hideg, fagyos napot, ami a tavasz végleges beköszöntéig még hátra van. Ez annál is inkább fontos, hiszen nem kizárt, hogy az egész hideg évszakban a maximumot nyújtó járgány éppen most készül feladni, és szüksége lehet egy kis segítségre, hogy továbbra is probléma és hibamentesen szolgálhasson.

Végig kell nézni minden apróságot a teljes biztonság érdekében

A tél végi csekklista pont azokat a teendőket tartalmazza, amelyeket a téli felkészüléskor is el kellett végezni. A hűtő és ablakmosó folyadékok ellenőrzését, az akkumulátor teljesítményének felülvizsgálatát, a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzését, az ablaktörlő gumik állapotának vizsgálatát, az alapos és ápolószerekkel elvégzett kézi mosást. Érdemes annak is utánanézni, hogy a télre bekészített pokróc, elemlámpa, jégkaparó, jégoldó a helyén van-e. A zárnál használatos jégoldó semmi esetre se legyen a kocsiban, hanem a táskában! Mindezekre még szükség lehet, akár áprilisban is, és a legbosszantóbb, ha egész télen kéznél levő dolgok pont akkor nincsenek a helyükön, amikor éppen csak egy napra, de tényleg nélkülözhetetlenné válnak megint. Nem árt az év ebben a szakaszában egy rövidke látogatást tenni a szervizben sem, ahol a téli csekklistát az otthoninál alaposabban át tudják futni.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat