Magyarországon újított hatalmasat a Kia

Brandépítésnek sem utolsó, amit a Kia Motors Hungary Kft. bevezet ettől az évtől kezdve: az autógyártó először Magyarországon indít raliban márkakupát. A Kia Rally Cupban egyforma kocsikkal versenyeznek az indulók, hogy ne a technikán, hanem a versenyzők tudásán múljon, ki a jobb. A márciusi egri kezdésnél négy autó volt ott, kettő női, kettő férfi sofőrrel.

Marketinghúzásnak sem utolsó

A Kia Motors Hungary Kft. hivatalosan bejelentette, hogy a cég 2019-ben elindítja a Kia Rally Cup elnevezésű sorozatát, amelyben egyforma kocsikkal versenyezhetnek majd a pilóták. A dél-koreai márka autói amúgy is népszerűek a magyar piacon, ez a lépés pedig marketinghúzásnak, brandépítésnek sem utolsó. Az első versenyt március 29. és 31. között rendezték meg az Eger Rally részeként. A sorozat öt részből áll, októberig sorozatban a Székesfehérvár Rally, a Baranya kupa, az Ózd-Salgó Rally és a Mecsek Rally következik. A futamokon mindenki az 1,2 literes motorral felszerelt, 102 lóerős, elsőkerekes, szériaközeli Kia Picantóval teljesíti a távot, így nem a kocsi dönt majd a végső helyezések sorsáról, hanem a pilóta és a navigátor teljesítménye. A versenyt egyébként Jobbágy Ákos, a Kia Rally Cup jogtulajdonosa, a sorozat promótere álmodta meg, aki elmondta, az volt a célja, hogy egy elérhető árú, úgynevezett belépő kategóriát hozzanak létre azok számára, akik szeretnék kipróbálni magukat a raliban.

A sorozat idén négy autóval indul

A Kia Motors hosszú ideje Dél-Korea második legnagyobb autógyára a Hyundai Motor Company után. A múltja egészen 1944-ig nyúlik vissza, jelenleg több mint ötvenezer alkalmazottjuk van, és évente hárommilliónál is több kocsit értékesítenek világszerte. Mégsem szerepeltek korábban semmilyen élvonalbeli raliban, így a magyar kísérlet igazi szenzációnak számít. A márkának vannak azért sikerei, mert tavaly például Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett egy Kia Picantóval nyerte meg a magyar amatőr rali sprint bajnokságot az 1,6 liter alatti kategóriában. Az általuk produkált tesztek és eredmények is azt erősítették meg, hogy van létjogosultsága a Kia Rally Cupnak. Ezt, azaz a raliban való részvételt egyébként csaknem tíz éve tervezi már a cég, de a márka akkor még alacsonyabbnak számító elismertsége, majd a világválság egy időre szőnyeg alá söpörte a terveket. Most viszont már visszavonhatatlanul elindult a sorozat, ahol a tervek szerint a fiatal tehetségek is lehetőséget kaphatnak majd a bemutatkozásra. A Kia Rally Cup idén négy autóval indult, két női és két férfi páros részvétele már biztos.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat