Kötelező és casco: nem mindegy, mit vesz le a vállunkról a biztosító

Sokan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást szükséges rosszként élik meg… pedig lehetőséget is rejthet, ha figyelmesen választjuk meg a biztosítót. A kiegészítő szolgáltatások társaságonként eltérhetnek, és sok gondot oldhatnak meg. A Casco-nál ez fokozottan érvényes.

Oké, hogy kötelező, de melyiket válasszam?

Ha a kötelezőt vesszük, évente tudunk biztosítót cserélni, vagy még új kocsi eladásakor és vásárlásakor. Annak ellenére, hogy a társaságokat törvény kötelezi az azonos szolgáltatások nyújtására a gépjármű-felelősségbiztosítás vonatkozásában, ők mégis különböző kiegészítő szolgáltatásokat kínálnak. Épp ezért, ha lehetőségünk adódik rá, éljünk a lehetőséggel – válasszuk a számunkra legtöbb előnnyel járó szolgáltatást! A Feleősbiztosítás.hu szerint fontos, hogy utána nézzünk az adott biztosító hátterének, stabilitásának. Hasonlítsuk össze a kiegészítő szolgáltatásokat, s szabjuk azokat egyedi igényeinkhez. Figyelembe vehetjük pl. hogy szoktunk-e kutyát/macskát szállítani, orvosolni tudjuk-e az ad hoc meghibásodásokat, kátyús úton közlekedünk-e – ezek mind-mind kárt okozhatnak autónkban. Fontoljuk meg az aktív kárrendezés igénylését is. Így, ha balesetkor kár éri járművünket, a társasági megelőlegezi a javítás költségét, majd behajtja a vétkes szolgáltatóján. Így az adminisztráció alól is mentesít minket!

Mire figyeljek a Casco választásánál?

Casco esetében válogathatunk a biztosítási védelem típusai között. A szerződés összegét főkét a választott fedezet befolyásolja. Ezen kívül még két tényező a mérvadó: az autó új értéke és az önrész. A teljes körű szerződés fedezetet biztosít az elemi- és tűzkárokra, lopáskárra, töréskárra – a teljesség igénye nélkül. Ha csak részleges szerződést kötünk, akkor a védelem csak egyes károkra vonatkozik. Kiegészítő lehetőségek közül itt is válogathatunk: a Casco magában foglalhat poggyász- és balesetbiztosítási modult, vagy például kölcsöngépjármű-szolgáltatást is.

Csak akkor kötelezzük el magunkat egy biztosítótársaság mellett, ha mindezeket a lehetőségeket figyelembe vettük. Járjunk utána, tájékozódjunk a kötelezőről és a Cascóról is!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat