Ilyen is van? Itt nulla fogyasztású vízitaxi!

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízitaxit mutattak be a svájci Genfi-tavon.

Forradalmi megoldás

A SeaBubbles néven futó, futurisztikus, nulla káros anyag kibocsátású, új kialakítású vízitaxi nagy előrelépést jelent az olyan innovatív, környezettudatos közlekedési eszközök feltalálása terén, melyek nem terhelik még inkább a városi infrastruktúrát. Az új közlekedési formát egy olyan szoftvermegoldással igyekeznek fejleszteni, mellyel a jármű-üzemeltetők a vízi közlekedés tökéletesítéséhez használható összes adatot feldolgozhatják és elemezhetik. A vízitaxi ABB-technológiát alkalmazó fejlesztését a svájci Genf kanton szervei, valamint az Energetikai, Közlekedési és Mezőgazdasági Minisztérium is üdvözölték. A járművet jelenleg is további teszteknek vetik alá. Az ABB Ability Marine Advisory System – OCTOPUS névre keresztelt rendszert májusban építették be a taxiba a tesztprojekt keretében; ezáltal az ABB élő, a taxik üzemállapotára vonatkozó hiánytalan adatokat tud rendelkezésre bocsátani a SeaBubbles üzemirányító központjának. A taxiról érdemes még tudni, hogy 100%-ban elektromos meghajtású, kikötéskor automatikusan feltöltődik, és 10 km/h sebességgel tud „repülni” a vízen.

Mi is az az ABB?

Az ABB úttörő technológiákat fejleszt és forgalmaz az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás, valamint az energetikai hálózatok terén. Termékeit világszerte kínálja a közüzemi energiaszektorokban, az iparban, a közlekedésben, továbbá az infrastrukturális szektorban tevékenykedő ügyfeleknek. A cég több mint 130 éve dolgozik innovatív megoldásokon, s manapság is az ipari digitalizálás jövőjét formálja. Többletértéket nyújtó megoldásokat ajánl ügyfeleinek az elektromos energia erőművektől fogyasztóig való eljuttatásának, illetve az ipari vállalkozások automatizálásának területén, kezdve a természeti erőforrások kinyerésétől a késztermékek gyártásáig. Az ABB tehát az e-mobilitás határainak kitolása által központi szerepet vállal a fenntartható jövő építésében.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat