Egyre több magyar vesz tisztán elektromos meghajtású autót

70 tisztán elektromos meghajtású autót helyeztek újonnan forgalomba az idei év júliusában hazánkban. A becslések szerint számuk idén elérheti a 2500-at. Mindent összevetve 12043 új személyautó érkezett a magyar utakra.

Egyre több az új kocsi itthon

A tavalyi év ugyanezen időszakához képest 29%-kal több, szám szerint 12043 új személyautó került az utakra júliusban, az elmúlt 7 hónapban pedig szintén 29%-os növekedést láthattunk – ismertette a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte és a carinfo.hu. Az egyesület szerint a júliusi piacbővülés a magánvásárlók visszatérésének köszönhető. A magánvásárlók aránya meghaladja a 40%-ot, hiszen a céges vételek bizonyos része (főleg az 1-3 autós vételek) magánvásárlásnak tekintendőek. Az alacsony betéti kamatok még tovább ösztönzik a fogyasztást. Éppen ezért az új és használt gépjárműimport is fejlődik, fokozatosan lecserélődik az idősödő autópark, ám a behozott használtautók korösszetétele továbbra sem túl fényes. Viszont az újonnan forgalomba helyezett autók között 2018 júliusában 70 kizárólag elektromos meghajtású járműt találhattunk, számuk ráadásul elérheti idén a 2500-at.

Suzukiból adták el a legtöbbet

A kishaszonjárművek piaca bővülni kezdett az első 7 hónapban: 21,6 %-kal többet értékesítettek az előző év azonos időszakához képest. A nagyhaszon-járműveknél a májusi hanyatlás ellenére júliusban mégis bővülés volt tapasztalható, amit a nagy flottabeszerzések, valamint a havi átadások alakulása befolyásolnak. A carinfo.hu tájékoztatása szerint a személygépkocsik közül a legtöbbet Suzukiból adtak el január és július között, mintegy 12853 példányt, Fordból 11049, Skodából 7494, Opelből 7430, Volkswagenből pedig 7240 darabot értékesítettek. Az előző év azonos időszakában még a Ford vezette a mezőnyt, ám most megelőzte a Suzuki.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat