Hová tegyük a lecserélt gumiabroncsokat?

Évente egyszer felmerül a kérdés a legtöbb autósnál: hová tegye a lecserélt gumiabroncsokat. A télieket nyáron, a nyári gumikat télen. Akármilyen választ is adunk a kérdésre, az pénzbe kerül.

A legjobb helye a gumiabroncsnak nem a garázsban van

Sokan még mindig itt-ott, sufniban, garázsban, vagy letakarva a szabadban, az erkélyen tárolják a lecserélt gumiabroncsot. Leginkább azért választanak ilyen „házi” megoldást, mert ezt olcsóbbnak találják. Pedig nem is olyan biztos, hogy ezzel járunk jobban. A gumikat ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között, hol tároljuk fél évig, amíg újból szükség nem lesz rájuk. A legnagyobb károkozó a gumiabroncsok esetében a tároláskor a hőmérséklet mellett a napfény, tehát ezt mindenképpen el kell kerülni. Egyáltalán a fényt.

A gumihotel nem ingyen van, de megéri

Az előrelátók, azok, akik hosszú távon tudnak gondolkodni, nem otthon tartják a gumikat, hanem egy gumihotelben. Mégpedig a felnikkel együtt, mert az így tárolt gumiabroncs sokkal időtállóbb. Igaz, hogy akkor sincsenek kitéve komolyabb sérülésnek, amikor évente egyszer cserélik őket, hiszen a szervizekben korszerű, a gumit kímélő berendezések állnak rendelkezésre. Mégis egy-egy csere igénybe veszi a gumit, tehát jobb a felnin tartani. Persze ez is pénzbe kerül. Mint ahogy a sufni sincs ingyen, csak azt később, a gumi rosszabb minőségében, az idő előtti elhasználódásában, vagyis a gyakoribb cserében fizetjük meg, de megfizetjük.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat