Hogy került Schumacher fia a Ferrarihoz?

Tudtad, hogy Michael Schumacher fia hamarosan apja nyomdokaiba léphet? Nem túlzás ezt állítani, hiszen a Formula 3-as Európa-bajnok nemrég csatlakozott a Ferrari juniorcsapatához, ahol tervei szerint nincs megállás. Láttuk mi már ezt valahol.

Apja után a Ferrarinál

Bejárta a hír a világsajtót január közepén, amely Michael Schumacher fia, Mick csatlakozott a Forma 1-es Ferrari csapatához, méghozzá a juniorprogramhoz. Pedig a fiatal sportoló korábban többször is azt nyilatkozta, nem szeretné más csapatnál elkötelezni magát, évek óta biztos helye volt a Prema Racing teamjénél. A már 19 éves fiatalember végül azt nyilatkozta, izgatott a pirosra színezett jövője miatt, szerinte ez hatalmas lépést és erősödő szaktudást is jelent egyszerre. Azt is mondta, közelebb kerülhet az álmához, amely szerint ő is Forma 1-es pilóta szeretne lenni. Úgy fogalmazott, gyermekkora óta ez a vágya, a családjában minden pillanat erről a sportról szól még ma is. Kicsit előre szaladtunk: honnan került most elő a világ leghíresebb pilótájának a fia? Aki nem követi rendszeresen az autósportokat, annak újdonságként hathatott a hír.

Mick Schumacher, az Európa-bajnok

Nem tévedhet annál nagyobbat valaki, mint aki azt mondja, biztosan a neve miatt került ilyen közel a tűzhöz a fiatal pilóta. Édesapjához hasonlóan ő is végigjárta a ranglétra minden fokát. Karrierje 2008-ban indult, ekkor még Mick Betsch néven versenyzett, ez volt édesanyja lánykori neve. 2013-ban lett német bajnok, Formula autós karrierje következő évben kezdődött a Van Amersfoort Racingnél. Az első futamon a kilencedik helyet szerezte meg, de már a harmadikon futamgyőztes lett. 2016-ban már a Prema Powertam pilótája volt, második helyet szerezte meg a Formula 4-ben az év végi összetett eredménylistán. Év végén jött a hír, amely szerint a Formula 3-ban folytatja. Nem szerepelt túl jól, a 12. helyen végzett, egész évben egyszer állt a dobogón, amikor bronzérmes lett az egyik futamban. 2018 aztán fordulópontot jelentett karrierjében. Addig még futamgyőzelme sem volt, de abban a szezonban az első kanyartól csúcsformában versenyzett. Az utolsó futamig kiélezett versenyben volt a Ticktum nevű pilótával, de végül sikerült győznie, ezzel megszerezte az Európa-bajnoki címet. Év végén jelentették be, hogy 2019-től a Formula 2-ben szerepel majd, szintén a Prema Racing csapatában. Így aztán mindenkit bombameglepetésként ért a hír, amely szerint a Ferrarihoz igazolt. Hogy milyen sikereket ér majd el a fiatal német pilóta, és megközelíti-e apja csillagát, az hamarosan kiderül.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat