Gyorstöltő-koncepció tesztelését végzi az Audi

A 2021-ben újonnan bevezetett Audi-modellek immár több mint a fele legalább részben elektromos hajtásrendszerrel érkezik. Ráadásul a nemrégiben bemutatott Q4 e-tron sorozat vonzó áron kínál belépést az elektromos mobilitás világába. Mutatjuk a részleteket!

Lenyűgöző és hosszú távon fenntartható koncepció

Természetesen az elektromos autók egyre nagyobb száma miatt a töltőinfrastruktúra iránti igények is növekednek. Erre nyújt megoldást az Audi charging hub, melynek koncepciójában előre foglalható, nagyteljesítményű töltőpontok gondoskodnak a biztos tervezhetőségről. Ráadásul arra is gondol az Audi, hogy ne unatkozzon a töltés ideje alatt az autó tulajdonosa. A színvonalas időtöltésre a töltőponthoz közvetlenül kapcsolódó várószalon áll majd rendelkezésre. A Cube elemek szolgálnak az Audi charging hub alapjául. Ezek a konténerkockák a töltőállomások mellett használt lítium-ion akkumulátorokból kialakított tárolót is magukban foglalnak. E másodlagos felhasználású modulok révén megoldottá válik az akkumulátorcellák hosszú távon fenntartható másodlagos hasznosítása. Ráadásul kiegészítő egyenáramú töltéstárolóként is jól teljesítenek. Így előbb-utóbb feleslegessé válik a nagyfeszültségű kábelek, valamint a transzformátorok komplex infrastruktúrája.

Exkluzív foglalási lehetőség, várószalonrészleg és rövid állásidő

Az Audi charging hub tetején működő napelem-rendszer további zöldenergiát termel. Mindez amellett, hogy megkönnyíti a lehetséges helyszínek kiválasztását, lerövidíti a tervezési időt, illetve költséget és erőforrásokat is megtakarít. Ráadásul az Audi charging hub rövid idő alatt kiszállítható, egyszerűen telepíthető és könnyen a helyszíni igényekre szabható függetlenül a helyi hálózati kapacitásoktól. Az Audi charging hub prémiumszínvonalat képvisel, melyhez hozzájárul az exkluzív foglalási lehetőség, a várószalon-részleg, illetve a nagy töltőteljesítménynek köszönhető rövid állásidő. Ráadásul harapnivalók, italok és nem élelmiszerjellegű cikkek is hozzájárulnak a kellemes időtöltéshez. Ennek a lehetőségnek köszönhetően alig tart tovább egy kávészünetnél az elektromos Audi-modellek feltöltése. Ez azt jelenti, hogy például az Audi e-tron GT esetében 5-ről 80 százalékig ideális körülmények között mintegy 23 perc alatt növelhető az akkumulátor töltöttségi szintje. A tervek szerint nyár végén indul a kísérleti projekt Németországban. A koncepció megvalósításáról a kísérleti projekt során szerzett tapasztalatok alapján döntenek.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat