Ezért ellenőriztesd mindenképp a klímarendszert a nagy meleg beállta előtt

Nem szeretnénk kompromittálni a „milyen évjárat vagy?” kérdés frusztráló ingereivel, de amennyiben neked is megvan még a klíma nélküli balatoni autóutak perzselő élménye, bizonyára már elég érett vagy ahhoz, hogy pontosan tudd, soha nem szeretnéd újra átélni ezt a fajta tüzes kalandot. Na, pontosan ezért ellenőriztesd a kocsid klímarendszerét még a nagy melegek beállta előtt! Viccet félretéve: vajon miért szükséges rendszeres időközönként az autóklíma felülvizsgálatát is elvégeztetni?

Miért érdemes ellenőriztetni a klímarendszert?

Ugye minden évszaknak megvannak a jellegzetességei, és bizony egy-egy autó karbantartási és üzemben tartási folyamatait és metódusait is érdemes szezonalitás alapján ütemezni. Az állandó ellenőrzésekkel és rehabilitációkkal ugyanis nemcsak spórolni fogsz, de járgányod élettartamát is jelentősen meghosszabbítod. A nyári idény előtti korrekt gondozás fő tevékenységei a gumicsere, és emellett persze a téli gumik helyes tárolási módszerének megtervezése és kivitelezése, a motorolaj ellenőrzése, és kétségtelenül a klímarendszer megfelelő kontrollja. Minden évben ajánlott a klíma töltését és tisztítását elvégeztetni. Az előbbi szavatolja, hogy semmiképpen ne egy hosszú utazás alatt fogyjon ki a gáz, ami teljességgel működésképtelenné tenné a hűtő apparátust, míg az utóbbi arra szolgál, hogy minden baktérium és kórokozó elpusztuljon, amivel megvédheted magad a betegségek kialakulásával szemben. Fordíts figyelmet a pollenszűrő cseréjére is, mert az eldugult rendszer idegtépő tud lenni, és autód szélvédőjének gyakori bepárásodását okozza majd. Non plus ultra a klímatisztítás javára, ha még allergiás is vagy, hiszen a klímarendszer kifertőtlenítésével, gombátalanításával sikeresen enyhítheted az ilyen jellegű panaszaidat is.

Miből áll egy ilyen időszaki klímakarbantartás?

A karbantartás kulcsponti része a légjáratok, szűrők megtisztítása, esetlegesen a pollenszűrők cseréje, vagyis a gombátalanítás. Az üzemben tartás további epizódjai a vízelvezetők tisztítása, illetve a berendezés működésének auditja. A revízió elvégzésével elkerülhető egy esetleges meghibásodás miatti leállás, és ezzel a hőség miatti ingerlékenység és stressz. Javasolt a klímaszervizt a téli vagy a tavaszi időszakban megtartani, hogy a nyári melegre már valóban működésre készen álljon rendelkezésre a masina, és egészséged teljeskörű védelme mellett biztosítson tökéletes komfortemelő opciót a levegő hőmérsékletének igény szerinti beállítására.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat