Audi hangrendszer – a kifinomult hangtervezés

Személyre szabott hangzás érhető el minden Audi-modell számára. A német csúcsmárka a lehető legobjektívebb formában érzékelteti autóiban ügyfelei szubjektív hallási észlelését – erről adtak hírt az Audi hivatalos oldalán.

Az Audi célja, hogy a hangzás azonnali érzelmi impulzust nyújtson

Legyen szó rádiós műsorról, hegedűkoncert hanganyagáról, operarészletről, hip-hop zenéről vagy éppen figyelmeztető hangjelzésről, az Audi tervezői a legmagasabb elvárásokat is kielégítik. Céljuk a tökéletes hangzás megteremtése, mely azt az érzést kelti az utasokban, mintha teljesen körbevenné őket a zene. A tervezés során a mérce a középfrekvenciáknak az emberi elmére gyakorolt pozitív hatása volt. Az Audi célja, hogy a hangzás azonnali érzelmi impulzust nyújtson, valamint tiszta, pontos és dinamikus legyen. Sokan kiemelt figyelmet fordítanak autóvásárláskor a hangrendszernek, hiszen az autóban az emberek rendszeresen hallgatnak zenét. A Nemzetközi Hangrögzítő-ipari Szövetség (IFPI) megbízásából készített tanulmány is igazolja, hogy a zenerajongók 70 százaléka vezetés közben szeret zenét hallgatni. Ráadásul az autóban történő zenehallgatás csökkenti a stresszt.

Jellegzetes, mégis egyedi, személyre szabott Audi hangzás érhető el

Az ügyfelek jellemzően elvárják azt, hogy az autóban tapasztalható hangzás legalább az otthonukban található hangrendszer szintjét elérje. Természetesen ezt autókban elérni közel sem könnyű, hiszen az autók belső tere egy kifejezetten összetett akusztikus tér. Számos felület elnyeli vagy visszaveri a hangot, szóval különös figyelmet kell fordítani a hangszórók elhelyezésére. A tökéletes hangzás elérése érdekében az autókban lévő hangszórók mindegyike saját teljesítményszinttel rendelkezik. Ráadásul az Audi a jövőbeli modelleket már az új Prémium Elektromos Platformmal (Premium Platform Electric – PPE) látja el, mely lényegében egy csúcsminőségű mobil kommunikációs vevőegység. Ennek az eszköznek a célja a minőséget rontó jelátvételt feleslegessé tétele, mikor az utas az okostelefonjáról szeretne zenét streamelni Bluetooth kapcsolat segítségével. Az elektromos kompakt SUV modell Q4 e-tron esetében a márka és a Sonos együttműködik audioterületen. A Sonos márkára jellemző energikus hangzás kifejezetten jól illik az Audi kompakt modelljeihez. Mindez a különféle technológiai megoldások mellett a gyakorlott szakértők analizáló hallásának is köszönhető. Elmondható az Audiról, hogy a kifinomult hangtervezésnek köszönhetően eléri akusztikai céljait.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat