Elhagytam az autó rendszámát, mit tegyek?

Elhagytam az autó rendszámát, mit tegyek? Ha nem is gyakran, azért egyáltalán nem olyan ritkán hallani az elkeseredett kérdést, amire a gyors válasz nem is arról szól, hogy mit kell tenni, (arról később) hanem arról mit nem. Nos, közlekedni rendszámtábla nélkül eszünkbe se jusson!

Ha elhagytam az autó rendszámát irány a hivatal

Elhagytam az autó rendszámát, mit tegyek – segélykérő kiáltást hallva és tudva, hogy rendszámtábla nélkül a kocsival egy métert sem szabad és nem is érdemes megtenni, a választ nagyon körültekintően és részletesen fogalmazzuk meg. A megrongálódott, elhasználódott – de még azonosítható – rendszámtábla utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével történhet csak meg – ha esetleg valakinek a házi rendszámtábla készítésének a gondolata megfordult volna a fejében, azonnal verje azt onnan ki. Az eljárást csak és kizárólag a jármű tulajdonosa, vagy annak felhatalmazottja indíthatja el.

Milyen dokumentumokra van szükség

Az elhagytam a rendszámot, mit tegyek embertársainknak melegen ajánljuk az alábbi forgatókönyv részletes és pontos betartását, hogy ne kelljen a rendszám elvesztése után még egyéb okból is bosszankodniuk. Vagyis az új rendszámtábla legyártásának kérelméhez forgalmi engedélyt, a forgalmi engedély illetékének megfizetését tanúsító igazolást, a rendszámtábla, valamint az érvényesítő címke igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről szóló igazolást, valamint egy a rendszámtábla elvesztéséről, ellopásáról, megsemmisüléséről, megrongálódásáról, elhasználódásáról szóló jegyzőkönyvet kell csatolni. Minden másra ott van a MasterCard, vagy a bugyelláris, mert a rendszámcsere nem olcsó mulatság.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat