Utazz ingyen – forradalmi újítás a közösségi autómegosztás területén

Ha valaki #elviszlek matricás autót lát a magyar utakon, nyugodtan intse le a kocsit, vagy éppen pattanjon be az üres helyekre, hogy aztán egy új kezdeményezésnek köszönhetően ingyen utazhasson. A Bónusz Brigád újítása az ingyenes közösségi autómegosztás, amelyhez a terveik szerint a cég kollégái mellett néhány hónap alatt legalább ezer sofőr csatlakozik majd.

Fuvar, szívesség alapon

Az utóbbi években rohamosan nőtt az ismertsége a közösségi autómegosztásnak, amellyel túlzás nélkül mindenki jól jár. Hazánkban a legnépszerűbb az Oszkár, amelynél ha egy Szeged és Budapest közötti utat vizsgálunk, azt általában 2000 forintból megússza az utas. Mindez azt jelenti, hogy a sofőr jól jár, mert megosztja a költségeit, így az eredeti összeg töredékéből jut el a célállomásra, az utas szintén jól jár, mert olcsóbban utazik, mint vonattal vagy busszal, sokkal több lehetőség közül válogathat, sokszor pedig háztól házig viszik, de a környezetre is kedvező a folyamat hatása, hiszen kevesebb autó furikázik az utakon.

A telekocsinak ezen felül megjelent egy új verziója, amelyet a Bónusz Brigád, az internetes bónuszos/kuponos kereskedelemmel foglalkozó cég hirdetett meg: ez az ingyenes közösségi autómegosztás népszerűsítésére törekszik. A mozgalom lényege, hogy nincs pénzmozgás, egyszerűen szívesség alapon viszi el a sofőr az utasokat. Hogy ez miért éri meg? Mert a környezetvédelem szempontjából a telekocsi hatékony eszköz a légszennyezettség javítására, a dugók kiküszöbölésére és a városi forgalom csökkentésére egyaránt.

Bárki regisztrálhat

A rendszernek annyi a lényege, hogy aki #elviszlek matricás autót lát az utakon, nyugodtan leintheti azt, hogy betársuljon a sofőr mellé, nem lesz semmilyen költsége. A mozgalom gyermekcipőben jár még, ám a cég tett érte, hogy megadja az alapokat: egyetlen saját autóval indultak ugyan, de a Bónusz Brigád hatvan munkatársa is azonnal regisztrált az erre a célra felépített bonusz.hu/elviszlek oldalon, hogy ösztönözzenek másokat. Ezeket az autókat felmatricázták, azaz ha észreveszi valaki őket, simán beszállhat az üres helyekre. Hosszú távon szeretnék, ha a mozgalom a teljes lakosság körében elterjedne, mind a sofőrök részéről, mind az utasok szempontjából. A céljuk most az, hogy néhány hónap alatt legalább ezer sofőr használja a rendszert.

A már említett bonusz.hu/elviszlek honlapon bárki regisztrálhat, ezután kapja meg a speciális matricát, hogy jelezni tudja, részt vesz az akcióban. Az utasoknak ingyenes a megoldás, annyi a szervezők kérése, hogy a már említett #elviszlek hashtaggel posztoljanak a közösségi médiában, ezzel népszerűsítve a kezdeményezést.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat