Tönkreteheti autónkat, ha háztartási vegyszerekkel mossuk?

Az emberi találékonyság határtalan és persze az egyik mozgató rugója a pénz. Aki azonban azt gondolja, hogy felesleges speciális autómosó folyadékot vásárolni, megfelel a háztartási mosogatószer is, nagyot téved és anyagilag is rosszul jár. Még talán logikusnak is tűnhet, hogy a háztartási tisztítószerek valójában nyilván hasonló vegyszerek keverékei, mint az autók mosásához ajánlott speciális anyagok, vagyis minek a kifejezetten autókhoz készült termékeket megvásárolni.

A felnit ne a WC tisztítóval fényezzük!

Ha otthon kéznél van a kádsúroló, vagy WC tisztító folyadék, az edények és poharak mosogatására vásárolt mosogatószer. Annál is inkább, mivel ezek is a zsírokat oldják leginkább és a szélvédőről is ízeltlábúak fehérjéjét kell elsősorban eltakarítani, feloldani. Csakhogy pont itt van a baj. A háztartási mosogató a zsír oldására főleg savakat, ecetet tartalmaz, ami – bár tényleg oldja még a cserebogár kitinjét is – de ezzel együtt sokat tesz a karosszériánk idő előtti rozsdásodása érekében is.

Legalább ne ártsunk

A háztartási tisztítószerek azonkívül, hogy elősegítik a korróziót, agresszív hatásukkal jelentős károkat okoznak az autó fényezésében, amit kis idő múlva szabad szemmel is fel lehet ismerni. A fényezés elveszti elsőre a csillogását, aztán kisebb-nagyobb foltok jelennek meg rajta itt is ott is. Ugyanez vonatkozik a felnik tisztítására is, ahol az otthoni tisztítószerek mindjárt az alumíniumnak esnek és ha a gumihoz érnek abban is komoly kárt tudnak tenni. Főleg ne valamilyen dörzsölésre szánt tisztító anyaggal próbálkozunk az alumínium felületet tisztítani.

Autómosónk különösen felhívjuk a figyelmet, hogy az autó közelébe se menjünk a háztartásokban gyakran előforduló keményítőkkel, tűzhelyek, sütők tisztításra szánt nagyon agresszív anyagokkal. Tekintse meg a nagy választékban elérhető speciális autó mosó és ápoló szereket, amelyeket a Kovács Autóalkatrész kereskedés mellett az autószervizek is ajánlanak!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat