A szándékos autós ütközések? Figyeljünk a csalókra!

Az autóbalesetekből manapság egyre többen gazdagszanak meg, hiszen vannak olyanok, akik szándékosan szaladnak bele másokba, hogy a biztosító fizethessen nekik. Napjainkban ezek az átverések egyre kifinomultabbá és bonyolultabbá válnak, hiszen a telefonoknak köszönhetően hamis e-maileket és hamis telefonhívásokat is tudunk intézni a biztosítóval, tehát a mai modern technológia segítségünkre van abban, hogy bárkit bármikor át tudjuk verni. Vannak viszont jele, amiket észrevehet ahhoz, hogy önt ne csapják be.

A szándékos autós ütközések manapság szinte mindennaposak

Napjainkban szinte minden nap történik egy-egy szándékos ütközés, hiszen könnyű belemenni a másikba, majd ráfogni a dolgot és fizettetni a biztosítóval. A csalás alapötlete az, hogy valaki szándékosan megtervez egy ütközést, majd pedig pénzt követel öntől, vagy éppen a biztosítótól. Az egyik legkönnyebb csalás manapság az, ha valaki a „Baleset-nyomozó irodától” telefonál, és telefonon keresztül követeli a pénzt egy olyan esetért, ami abszolút nem az ön hibája volt. Az ötlet a kártérítés köré szerveződik, és segít a csalónak azzal, hogy hozzáférjen ahhoz a pénzhez, ami szerinte jár neki, pedig valójában ő volt az, aki a balesetet okozta. Azért, hogy az ilyen eseteket elkerülhessük, be lehet szerezni egy dash kamerát, amit szándékosan erre a célra találtak ki, tehát arra, hogy a kamera mindent rögzítsen, ami az úton történik, ha pedig bírósági tárgyalásra kerül a sor, akkor bizonyítékot fog tudni felmutatni a bíróságon.

Mire kell odafigyeljünk, hogy elkerülhessük ezeket az ütközéseket?

Ha az előttünk levő sofőr minden ok nélkül hirtelen befékezett, akkor ez az első jele lehet annak, hogy szándékosan szeretett volna ütközni. Ennek elkerülése érdekében mindig nagyobb távolságot hagyjon a saját kocsija, és az előtte haladó között. Ha kifinomultabb személy tervezi meg a balesetet, akkor egy a harmadik félt is belevonhat abba, hogy csőbe húzza önt, ezért nagyon fontos tehát, hogy mindig körültekintő legyen, és a lehető legnagyobb távolságot tartsa meg, mert ha közel merészkedik az előtte közlekedőhöz, akkor csak egy minimális fékezés is elég lehet ahhoz, hogy ön bajba kerüljön a biztosítóval. Az is gyanús lehet, ha ütközés után a másik fél már mutogatja is a biztosító papírjait. Normális körülmények között nem hordjuk magunkkal a biztosító elérhetőségeinket, hiszen senki nem tudja, hogy mikor lehet rá szükség, tehát ha a másik félnél már elő van készítve a biztosító papírja, akkor csalásról lehet szó.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat