Samsung-telefon, mint digitális kulcs

Okostelefonnal nyitható és zárható autó? Nem álom többé! Miután az Apple bemutatta az iPhone digitális autókulcsát, várható volt, hogy a Samsung is tesz lépéseket. Ez így is történt, hiszen felkészült a márka a digitális kulcsok korára. Vagyis a Samsung is kész a jövőben lehetőséget teremteni az autók mobiltelefonnal való nyitására és zárására. Mutatjuk a részleteket!

A Samsung egyelőre négy autómárkával kezdte meg a tárgyalást

A Samsung januári bejelentése szerint a márka felkészült a digitális autókulcsok korára. Elhangzott, hogy már 2021 augusztusában elérhetővé válhat a Samsung által megvalósított digitális autókulcs, melynek köszönhetően az autótulajdonosok okostelefonjuk segítségével nyithatják és zárhatják járművüket. Ez valóban jó hír azok számára, akik szeretnének megszabadulni a hagyományos autókulcsuktól a jövőben. A Samsung egyelőre négy autómárkával kezdte meg a tárgyalást. Ezek a következők: Audi, BMW, Ford, Genesis. A bejelentés szerint további autógyártó vállalatokkal is együttműködik a jövőben. Mit lehet tudni a digitális autókulcsról? A digitális autókulcs lehetővé teszi, hogy a kompatibilis autók nyithatóak és zárhatóak legyenek hagyományos autókulcs nélkül. A Samsung a kulcs megalkotásakor a felhasználói élmény mellett a biztonságot is szem előtt tartja. A digitális autókulcs alapja az Ultra-Wideband névre hallgató, rövid hatótávolságú, digitális rádiós technológia, amely a lehető legnagyobb biztonságot garantálja. Mivel az Ultra-Wideband magas frekvencián működik, képes pontos adatokat befogadni.

A digitális autókulcs megosztható lesz a jövőben más felhasználókkal

A bejelentés szerint a Samsung egy lépéssel közelebb került a digitális autókulcs megvalósításához. Az okostelefon és az autó közti kapcsolat megteremtésére ultra-szélessávú hálózatra lesz szükség, melynek köszönhetően elég közeledni az ajtónyitáshoz, nem szükséges érinteni a zárat a telefonnal. Emellett folyamatban van a SmartThing alkalmazás fejlesztése, hogy a jövőben a segítségével lehetséges legyen az autó távoli beindítása és a klíma beállítása. Így az autó menetkész állapotba kerülhet, mielőtt beülünk a vezetőülésre. Ráadásul a digitális autókulcs márkától és platformtól függetlenül megosztható lesz a jövőben más felhasználókkal. Tehát a digitális autókulcs amellett, hogy személyre szabható, bárkivel megosztható. Nyilván a tényleges alkalmazhatóságra még várni kell, azonban elképzelhető, hogy néhány év múlva a piacon elérhető autók nagy része képes lesz erre a funkcióra.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat