Hogy kell légteleníteni az autó hűtőkörét?

Mi a feladata az autó hűtőkörének? Mi szükséges a megfelelő működéséhez? Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek a rendszerben? Miért kell légteleníteni az autó hűtőkörét? Az alábbiakban megválaszoljuk a kérdéseket, továbbá lépésről lépésre eláruljuk, hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét.

Mi a feladata az autó hűtőkörének? Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek?

Minden motorral működő gépjármű egyik elengedhetetlen tartozéka a hűtőrendszer. A hűtés érdekében feltétlenül fontos, hogy a motor hűtését elősegítő folyadék megfelelő mennyiségben és minőségben legyen a rendszerben. Az autó hűtőköre többek között vízpumpából, termosztátból, hűtőradiátorból, fűtéscsapból, fűtőradiátorból és tágulási tartályból áll. Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek a rendszerben? Az autó hűtőrendszer meghibásodásának egyik korai jele lehet többek között a hűtőfolyadék szivárgása. Mi okozhatja ezt a meghibásodást? Többek között a nem megfelelő hűtőfolyadék használata és a csapvízzel pótolt hűtőfolyadék. Továbbá problémát okozhat, ha az öreg hűtőfolyadék nem kerül teljes mértékben eltávolításra a rendszerből. Az autó hűtőkörének a megfelelő működés érdekében elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű hűtőfolyadékot kell tartalmaznia, továbbá légmentesnek kell lennie. Lássuk, milyen lépésekből áll az autó hűtőkörének légtelenítése.

Hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét?

A légtelenítési eljárást szigorúan el kell végezni, különben korróziós és melegedési problémák jelentkezhetnek az autó hűtőkörében. Hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét? Első lépésként le kell parkolni egy lejtőn az autóval, úgy, hogy az autó orra felfelé legyen. Ezt követően fel kell tekerni a fűtést melegre, hogy a csap nyitva legyen. A termosztát nyitása a motor járatásával érhető el egyszerűen. Következő lépésként fel kell teljesen tölteni a tágulási tartályt, illetve ki kell nyitni a légtelenítő csavart. Majd be kell indítani a motort és addig tölteni a tágulási tartályba, amíg a szint nem lesz állandó. Amennyiben a szint állandó, vissza lehet zárni a tágulási tartályt. Ezt követően ellenőrizni kell, hogy a termosztát és a hűtőradiátor közti cső meleg-e. Fontos, hogy ne langyos, hanem meleg legyen. Amennyiben a termosztát és a hűtőradiátor közti cső meleg, a rendszer ezen része is hamarosan légtelenít. Addig kell várni, míg az áramlás buborékmentes lesz a légtelenítő csavarnál. Ha már buborékmentes az áramlás, akkor óvatosan lezárható a légtelenítő csavar és ezzel véget is ér a légtelenítés folyamata.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat