Romániában nyitott elektromos autótöltőt a Mol

Bármely Európában és Ázsiában forgalmazott, elektromos vagy hibrid járművel kompatibilis elektromos autótöltőt nyitott a Mol Bukarestben. A legtöbb modell akár húsz perc alatt feltölthető nyolcvan százalékos töltöttségi szintig.

Egyszerre két kocsi is tölthető

Üzembe helyezte első elektromos autótöltő-állomását a Mol Románia a román főváros északi bejáratának környékén található Nicolae Caramfil benzinkúton. Az új létesítmény AC és DC ötven kilowattóra teljesítmény leadását bírja, és kompatibilis bármely, földrészünkön vagy Ázsiában árusított elektromos vagy hibrid autóval. Az e-töltővel egyszerre két kocsi is tölthető. A járművek modelltől függően kb. húsz perc alatt feltölthetőek akár 80%-os szintre. Az elektromos töltőállomás átadása a Mol cégcsoport 2030-ig tervezett stratégiájának szerves részét képezi. A stratégia fő célja, hogy a hagyományos üzemanyag-értékesítésről inkább a mobilitás-szolgáltatásra álljanak át.

Next-e: a páneurópai elektromos töltőállomás-hálózat

A stratégia részét képezi még a cégcsoport aktív tevékenysége a Next-E c. projektben. A Next-E célja egy hat európai országra kiterjedő elektromos töltőállomás-hálózat kialakítása, melyben 222 sztenderd gyorstöltőt és harminc ultragyors töltőállomást alakítanak ki. A projekt Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában biztosít infrastruktúrát az elektromos és hibrid járművek töltéséhez. A Mol román csoportja a Next-E projekt keretében csaknem tizennégy ilyen létesítményt hoz létre az idei év végéig. Ezzel egyidejűleg a benzinkút-hálózatukat is még tovább bővítették az országban; jelenleg 213 töltőállomást üzemeltetnek. A Mol Románia a Mol Csoport tagja, amely egy nemzetközi olaj- és gázipari vállalat budapesti központtal. A Mol Csoport 25 ezer fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével harminc országban van jelen.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat