Palettabővítés a Seatnál

Minden évben egyre jobb teljesítménnyel zár a Seat, a siker nem szállt a fejükbe, újabb modellbővítést terveznek. Hamarosan villanyautót is piacra dobnak.

Folyamatos növekedés

Nagyívű növekedési pályán mozog a Seat, ezáltal egyre erősebb pozíciót foglal el a Volkswagen konszernen belül. Az idei év első felében több mint 342 ezer autót sikerült eladni, ez pedig minden számítás szerint több mint 20 százalékos növekedést jelent a 2017-es év azonos időszakához viszonyítva. Amennyiben csak a hazai piacot vizsgáljuk, még intenzívebb növekedést tapasztalhatunk. Az előbb említett időintervallumban Magyarországon 40 százalékos növekedés diagnosztizálható, ami konkrétan azt jelenti, hogy már mostanra annyi autót sikerült értékesíteni, mint a tavalyi évben összesen. Azt azért mindenképpen szükséges megemlítenünk, hogy egy telekommunikációs cég 178 darab gépjárművet vásárolt flottabővítés céljából. Ez eddig az itthon a legnagyobb egyben értékesített Seat flotta. Tekintve, hogy hamarosan megtörténik a WLTP- szabványra történő átállás, vélhetően megáll majd a növekedés, de így is biztos az év végi rekord értékesített darabszám.

A határ a csillagos ég

Magyarországon a korábbi években egyértelműen az Ibiza és a Cordoba voltak a legnépszerűbb modellek, mostanra azonban átvette a vezető pozíciót a Leon, melyet sorrendben az Arona és az Ateca követnek. További optimizmusra adhat okot, hogy a márka rendelkezik jelenleg a legfiatalabb vevőkörrel, és az sem elhanyagolható tény, hogy a legnagyobb számban tudott új ügyfeleket magához édesgetni. Mostanra az nőtte ki magát a legnagyobb problémává, hogy ha az ügyfél egy nagyobb és drágább típust keres, nem tud mivel szolgálni a Seat palettája. Ezt a hiányt fogja elfedni a Tarraco, amely egy hét személyes szabadidő-autó lesz. Talán még fontosabb hír, hogy vélhetően 2019 őszén érkezik az új Seat Leon, amelyből már konnektorról tölthető hibrid változatot is tudunk vásárolni.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat