Az új Vitara ütközés előtt fékezni kezd

Ha nem is forradalmi változásokkal, de több új biztonságtechnikai megoldással jelentkezik a Suzuki Vitara. Szeptembertől a már a magyar piacon is megtalálható “mi autónk” felturbózott modellje egyre biztonságosabb és egyre inkább megbízható.

Külső és belső

A Suzuki Vitaránál megszokhattuk az exkluzív külsőt, a nem hétköznapi kinézetet. Szeptembertől már a magyar üzletekben is megtalálhatóak azok a modellek, amiknél a hátsó világítás már LED-del működik majd, illetve modernebb lett a lökhárító és a hűtőrács is. Többféle színben rendelhető, többek között sárgában és kékben is. A modell belsője is komoly újításokon ment keresztül: a műszerfal érzésre is kényelmesebb, új formát kapott a műszercsoport is. Sok funkciója nincs, de az utasok köré hangulatos díszcsíkot terveztek. A sebességmérő alkatrészt pedig minden utas jól láthatja, mivel kicsivel arrébb helyezték. Kifinomult, kényelmi elemek dominálnak a megújult belsőben. A műszerfal felső borítása finomabban tapintható, és a műszercsoportot is újratervezésre került. Az utastérben megújult díszcsík ékeskedik, és a sebességmérő került leginkább rivaldafénybe.

Fő a biztonság!

A vadiúj Vitara azonban nem a könnyen észrevehető külsőségekben dobbantotta a legnagyobbat. Több olyan újítást is kapott, ami növeli a biztonságot és támogatja a vezetést. A vezetéstámogatásért felelős technológia megbízhatóbb szenzorokat kapott, lézert és kamerát is tettek mellé. Így a sofőr jóval könnyebben és gyorsabban veheti észre a veszélyes szituációkat. Így kedvenc Suzukink a hirtelen felbukkanó és a később ránk leselkedő helyzetekre is képes reagálni, akár ködben, vagy más, viszontagságos időjárási körülmények esetén is. A rendszer veszély esetén azonnal jelez a sofőrnek: ha csökken a fékezési távolság, villog, és hangot ad ki. Ha hirtelen kell fékeznünk, asszisztenciával erősíti a művelet erejét. Ha ütközésre utaló jelet lát, azonnal fékezni kezd.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat