Mit érdemes tudni ahhoz, hogy jobb autóvezetők legyünk?

Nap, mint nap hallani az esti híradóban és számos helyen olvasható az interneten, hogy hány autóbaleset történik a világban. Mi kell ahhoz, hogy minél hatékonyabban lehessen elkerülni a meleg helyzeteket?

Tegyen a baleset ellen!

Az autóvezetők nagy része sajnos került már balesetveszélyes helyzetbe. Legyen az egy kisebb koccanás vagy akár egy nagyobb hangot kapó eset, legyen a személy akár rutinos, akár kezdő sofőr, egy dolog biztos. Tudatosan kell lépni a biztonságos és óvatos vezetés felé. Igyekezzen betartani a KRESZ szabályait, figyeljen a környezetében cikázó forgalomra és legyen türelmes. Senkinek sem tesz jót, ha türelmetlenkedünk, furakodunk és dudálunk. A kanyarok bizony tudnak alattomosak lenni, így mindig arra a pontra figyeljünk, ahova érkezni szeretnénk, jobb rálátást adva így magunknak a kanyar mélységére. Hirtelen gyorsítással vagy lassítással könnyen gondot tudunk okozni az úton, indokolatlanul próbáljuk meg ezt elkerülni. Az időjárási viszonyok is sokszor galibát tudnak okozni a közlekedésben, ezért lényeges időben felkészülni egy-egy hasonló esetre. Legyen ’’kéznél a kezünk’’! Vagyis kerüljük a mobiltelefon használatát és minden más olyan dolgot, ami lefoglalja kezünket és megsokszorozza egy esetleges baleset esélyét. Az ilyen apróbb dolgokkal bizony már jobb és biztosabb sofőrré válhat. Bár ez nem minden… Tegye fel magának a kérdést, vajon tehetek azért, hogy biztonságosabbá tegyem a vezetés technikámat? Ha a válasza igen, akkor már jó úton halad afelé, hogy igazán jó sofőr legyen.

Az úton nem vagyunk egyedül!

Több százezer autó jön-megy ebben a pillanatban is. Mit tegyen, ha ön is egy közülük? Figyeljen! Van egy lényeges tényező, ami minden volán mögé huppanó személyre vonatkozik. Ez pedig az, hogy tisztában kell lenni a saját magunk határaival. Ne legyen túlontúl magabiztos! Legyen akárhány év tapasztalata, hibázni mindenki tud. Még szebb, ha ezt be is ismeri. Hibáztathatjuk a másik autóst, hibáztathatjuk az út karbantartásáért felelős szerveket vagy akár az időjárást is. Viszont el kell ismernünk azt a tényt, hogy ha kicsit jobban figyelünk, elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Próbáljunk úgy vezetőülésbe ülni, hogy minden eshetőségre felkészülünk és készen állunk. Egyszerűen betartható szabályok és tippek ezek, viszont betartásukkal, lényeges mértékben zuhanhatnak meg a közutakon létrejött balesetek száma.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat