Minden modelljéből gyárt majd elektromos verziót a Toyota

2025-től a Toyota Motor Corporation minden modelljének lesz már elektromos hajtással ellátott változata is. A japán multinacionális vállalat tavaly 1,52 millió, részben vagy teljesen elektromos hajtású Toyotát és Lexust értékesített, és ez a szám a jövőben tovább emelkedik majd.

Rekord, rekord hátán

Nyolc százalékkal növelte a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók értékesítését 2017-ben a Toyota Motor Corporation japán székhelyű multinacionális vállalat. A Toyota tavaly 1,52 millió, részben vagy teljesen elektromos hajtású Toyota és Lexus márkájú autót adott el, többet az összes többi autógyártó vállalat alternatív hajtású eladásainál. A vállalat tavalyi eladásai nyolc százalékkal múlják felül az előző évi, szintén rekordnak számító értékesítést. A konszern tavalyi eladásaival már három évvel a saját magának kitűzött 2020-as határidő előtt teljesítette az évi 1,5 milliós értékesítési célt. A Toyota így 20 év alatt a Lexus márkát is beleértve már 11,5 millió különböző elektromos hajtáslánccal rendelkező autót értékesített, ez 90 millió tonnával kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent ugyanennyi robbanómotoros gépkocsi forgalomba helyezéséhez képest.

Hatalmas a választék elektromos Toyotából és Lexusból

A Toyota Motor Corporation – amely a világ második legnagyobb autógyártója – hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, hidrogén-üzemanyagcellás elektromos és akkumulátoros elektromos autókat gyárt, összesen harmincöt Toyota és Lexus modellt. A vállalat Környezetvédelmi Kihívás 2050 elnevezésű terve 2030-ra évi 5,5 millió alternatív hajtású autó értékesítését irányozza elő. Ennek keretében a 2020-as évek elejére tízféle akkumulátoros elektromos modellt mutat be, 2025-től pedig minden egyes modelljének lesz már elektromos hajtással ellátott változata is.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat