Kecskeméten gyártják majd az A-osztályt

A Mercedes-Benz A-osztály amszterdami világpremierjén február elején jelentették, be hogy Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol a kompakt új modellt 2018-tól gyártják majd

2500 új munkahely

A Mercedes a honlapján közölte, 2016 júliusában robbant a hír, hogy a Daimler igazgatótanácsa úgy döntött, a kecskeméti Mercedes-gyár fejlesztésére és bővítésére szánt 185 milliárd forintot további 315 milliárd forinttal toldja meg, amelyből egy komplett új üzemet építenek fel a már meglévő mellé 2020 végéig. A menedzsment jelezte, a beruházásnak köszönhetően a kecskeméti telephely gyártókapacitása további 150 ezer autóval bővül majd és 2500 új munkahelyet hoznak létre. A korábbi találgatások ugyanis helyesnek bizonyultak, azt követően, hogy Dieter Zetsche, a Daimler vezére megtartotta az új generációs A-osztály világpremierjét Amszterdamban, a vállalat által kiadott anyagból kiderült, hogy Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol ezt a kompakt modellt 2018-tól gyártják majd.

Kompakt modellek paradicsoma

Magyarország a Mercedes kompakt modelljeinek egyik fellegvára marad, a szegmens képviselői közül ugyanis készülnek már nálunk B-osztályos Mercedesek (2012 márciusától), valamint CLA (2013 májusától) és a CLA Shooting Brake (2015 januárjától) modellek. A Daimler menedzsmentje pedig döntött, hogy helyhiány miatt a B-osztályt veszi majd ki a gyártásából, vagyis ennek a modellnek az előállítása szűnik meg Kecskeméten. A kompakt szegmens modelljei rendkívül népszerűek a Mercedes vásárlóinak körében, súlyuk évről évre nő az autógyártó összértékesítésén belül, így érdemben hozzájárultak ahhoz is, hogy a németek megvédték a világ elsőszámú luxusautó-gyártójának járó címüket. Tavaly összesen 2,37 millió autót értékesítettek globálisan, amelyből mintegy 620 ezer darab volt a kompakt személyautó.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat