Minden, amit a fényszórók cseréjéről tudni kell

Rengeteg összetevője van egy autónak. Az átlagember nem is tudja megjegyezni az összest, és nem is várható el tőle, hogy tisztában legyen minden kis részével. Ez a szerelők feladata. Azonban hasznos, ha az autótulajdonos is konyít egy kicsit a dolgokhoz, mert van olyan helyzet, amikor a fennálló problémát ő maga is meg tudja oldani, mindenféle szakértői segítség nélkül. Azonban ehhez elengedhetetlen a tájékozódási készség. Az információkat ugyanúgy megtalálhatjuk az interneten, mint a szakkönyvekben. A lényeg, hogy egy kicsit járjunk utána, mielőtt például szervizbe rohannánk.

A fényszórók cseréjének fontossága

Ha a saját kezünkbe vesszük a sorsot, és utána járunk, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket otthon is megszerelhetünk, vagy kicserélhetünk, akkor látni fogjuk, hogy nagyon sok ilyen van. Az, hogy melyiket vállaljuk be, csakis rajtunk múlik, lényeg, hogy biztosra menjünk: ha úgy látjuk, hogy nem tudjuk egyedül megoldani, érdemes inkább egy szervizbe vinni a járművet. Ha viszont bevállalósak vagyunk, akkor tanácsos egy kis informálódás után nekifogni a munkálatoknak. Az egyik legtöbbet vitatott szerkezet a fényszóró ebből a szempontból. Biztosan Ön is találkozott már kiégett fajtával, vagy olyannal, amelyiknek nagyon halvány volt már a fénye. Ilyenkor azonnal le kell cserélni, mert magunk, és a mások épségét is veszélyeztetni fogjuk, ha ezt használjuk. Nagyon sok információt találhatunk a fényszórók cseréjéről, de vajon el is tudjuk ezt végezni otthon, vagy rögtön szervizbe kell mennünk a járművel?

Jó hír az autótulajdonosoknak

Jó hír, hogy 2006-tól kezdődően benne van az uniós szabályzatban, hogy az autóval kapott könyvecskének tartalmaznia kell minden kis lépést (ábrákkal is), amely segíti az embert, hogy egyedül is elvégezhesse a cserét. Azonban a régebbi típusú autóknál nehezebb kicserélni ezt, sokszor el kell távolítani még az autó elejét is. Viszont az újabb típusoknál az is az előírás része, hogy ne legyen túl nehéz a csere, éppen azért, hogy bárki elvégezhesse otthon is. Ha valaki éppen menet közben veszi észre, hogy valami nem stimmel a lámpával, akkor nincs más dolga, csak félrehúzni, és orvosolni a problémát. Azonban van egy új típusú lámpa is, amelyeket nemrég hoztak be a forgalomba. Ezek a Xenon és a LED típusúak, amelyek úgy vannak tervezve, hogy kitartsanak addig, amíg az autó, viszont, ha mégis meghibásodnának (amely azért gyakran megesik), akkor csak a szervizben tudják kicserélni őket, mégpedig nagyon drágán.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat