Mikor tisztítsuk meg az autó fényszóróit

Minden autótulajdonos szereti, ha a jármű, amit vezet, kitűnően funkcionál. Hogy ezt elérjék, elengedhetetlen, hogy megtegyenek bizonyos óvintézkedéseket. Ezek közé tartozik a rendszeres takarítás, és a különböző részek tisztántartása. Fontos, hogy nagy figyelmet szenteljünk ezeknek a dolgoknak, és ne hanyagoljuk el őket, ugyanis így megkímélhetjük magunkat a későbbi nehéz erőfeszítésektől.

Fordítsunk kellő figyelmet a fényszórók tisztítására

Az autónak rengeteg része van, amelyre az ember nem fordít kellő figyelmet az átlagos tisztítások során. Bár gyakran kerül sor a jármű külső és belső tisztítására is, az olyan részletekről, mint például amilyen a fényszóró, megfeledkeznek. Ezek olyan alkatrészek, amelyek külön tisztítási metódust igényelnek. Az autómosóban, vagy a házi, vízsugárral történő mosás során nem tisztul meg rendesen a fényszóró, és ez hosszútávon a teljes elkopásához vezet. Hogyha ez megtörténik, akkor sokszor nem lehet visszahozni az eredeti állapotába, és muszáj lesz kicserélni. Egy új fényszóró beszerzése pedig nem olcsó mulatság, sokszor hatalmas anyagi rááldozást igényel. Akinek kevesebb pénze van, és esetleg még az autóját is alig tudja fenntartani, nagyon kellemetlenül jönnek az ilyen váratlan kiadások. Ebből az a tanulság, hogy jobb elővigyázatosnak lenni, és előre gondolkodni. Ha valaki így tesz, és rendszeresen tisztítja a fényszórókat, akkor elkerülheti azt, hogy ki kelljen őket cserélni, és váratlan anyagi kiadásokba kelljen bocsátkoznia. Ráadásul az idő is egy nagyon fontos szempont, hiszen esetenként sok időt is igénybe vehet egy csere.

Tisztítsa időközönként fényszóróit

 A továbbiakban térjünk rá egy kicsit a gyakorlati részletekre is, hiszen e nélkül lehetetlen, hogy el tudjuk végezni a helyes tisztítást. Hiába tudjuk az elméletet, ha nem tudjuk a megvalósítási stratégiákat. Legelső sorban azt kell megnéznünk, hogy milyen időközönként tanácsolt lemosni őket. A nyári, poros időjárás nagyon rossz hatással lehet az olyan részekre, mint a fényszóró. Ezért ilyen viszonyok mellett legjobb, ha minden héten megtisztítjuk. Télen, amikor a havazások és a sár miatt még több piszok kerül az autóra, meg kell tisztítanunk a fényszórókat hetente több alkalommal is. A tavaszi és az őszi időjárás nem olyan szélsőséges, mint a nyári, vagy a téli, tehát elég, ha két hetente végezzük el a munkálatokat. Árulnak olyan készítményeket is, amelyek védőréteket vonnak a fényszóró felületén, és így megakadályozzák, hogy a makacs szennyeződések tönkretegyék azokat.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat