Mindegy, csak ne wunderbaum legyen – mit kérne az autónk karácsonyra?

Páramentes pihenés, hiánytalan felszerelés, higgadtabb közlekedés, minőségi olajok, új térképek, hogy ne tévedjen el, némi kényeztetés a mosóban – gyorsan össze lehetne dobni a listát, ha autónkat akarnánk meglepni valamivel karácsonyra. Adunk néhány ötletet.

Nyugalom és kényeztetés

Karácsonykor megajándékozzunk szeretteinket, sokat gondolkodunk, kinek mi lenne a megfelelő meglepetés. Játsszunk egy kicsit: elgondolkodott már valaha, mire vágyna az autója, mit sorolna fel, ha beszélni tudna? Vajon mit kérne karácsonyra egy mai városi autó? Például biztonságos parkolóhelyet, ahol nem lepi a pára, nem költöznek bele a nyestek. Vagy legalább egy jó autóponyvát, amely szellőzik, és nem fülled be. Hidegek ám a téli éjszakák! Persze városban behatároltak a lehetőségek, boldog az az autó, amelynek jut fűtött garázs. Annak is örülne, ha parkolásnál nem csak elvárnánk a szabályok betartását, hanem mi is betartanánk azokat. Közlekedhetnénk például higgadtabban a reggeli, délutáni csúcsban: a sok fékezgetés az alkatrészeknek, gumiabroncsnak nem tesz jót, a koccanás a karosszériának, a stressz az autó tulajdonosának. Felmerülhetne autónkban az is, hogy használója összerakhatna végre egy rendes „túlélőcsomagot”, amiben minden van elakadás esetére, téli időjárásra is. Igen, hólánc, jégoldó és menekítő igazán kerülhetne a fa alá. Na és annak is örülne a jármű, ha nem enné meg a rozsda, amikor sárvédőig áll a latyakban – az alvázvédelem mellett egy kis ünnepi wellnesst is elviselne egy mosóban. Nem lenne baj, mondaná, ha nem ragadna rá hetekig ugyanaz az őszi-téli mocsok.

Ha nincs mit kérnie, Ön az ajándék

Annak is nagyon örülne valószínűleg, ha meglepetésként végre megnézetnénk rajta mindent, ami zörög, laza, fura hangot ad ki. Tisztességes navigációnak is örülne a járgány, hogy ne kössön ki olyan utakon, ahol befolyik a sár a küszöbön. Na és a motor – végre ő is kaphatna némi kényeztetést, valamilyen jobb minőségű motorolaj formájában, elvégre sokat dolgozik értünk. Egyszer van karácsony! Ne vegyünk meg semmit, ami gyanúsan olcsó – nem akarunk olyan ajándékot adni, amely megbetegítheti a tulajdonosát. Ha az ülés bőr, javasolnánk valamilyen minőségi „testápolót”, olyan tisztítószert, amely visszapótolja az olajat a bőrbe. Viaszt a külső karosszériára, hogy jobban viselje az időjárás viszontagságait, és a szín, a fényezés is szép maradjon – meg valamit a karcolások eltüntetésére. Ja, és jó lenne már egy rendes akkumulátor, mert nem túl nyugodt hidegben a reggeli indulás. Az autók jó részének találna megfelelő ajándékot a felsoroltak között, de a lista tetszőlegesen bővíthető, elég felnézni egy webáruház, autószerviz honlapjára. Ha meg az Ön autójának semmire nincs szüksége, mert mindene megvan, és a vezetője a szabályokat is betartja – akkor járművének Ön az igazi ajándék.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat