Milyen intézkedések kellenek, hogyha havazásban vezetünk?

Az olyan emberek, akik autóval rendelkeznek, általában tartanak a mostoha időjárási viszonyoktól. Hogyha Ön is ebbe a kategóriába tartozik, akkor mindenképpen figyeljen arra, hogy megfelelő intézkedéseket kövessen el még a tél beállta előtt.

Az ellenőrzések

Természetesen a következőkben leírtak elsősorban azokra vonatkoznak, akik hidegebb környezetben élnek, és havazással kell számolniuk a hideg téli időszakban. Ilyenkor a legfontosabb, amit el kell követni, hogy még a hideg beállta előtt elvigyük ellenőriztetni az autót. A hideg levegő és időjárás ugyanis nem csak az embereket, hanem a gépeket is próbára tudják tenni, és ilyenkor hogyha az nincs megfelelő állapotban, akkor maradandó károsodásokra kell számítani. Hogy ez ne következzen be, mindenképp el kell vinni a kocsit egy rutinellenőrzésre. Ezek az ellenőrzések nem kerülnek olyan vészesen sok pénzbe, és bármelyik szervizben el tudják végezni, még azok a szerelők is, akik nem rendelkeznek különösebben sok munkatapasztalattal. A rá szánt idő sem olyan nagyon sok, ugyanis nagyon hamar mennek az ilyen folyamatok, és hamar sorra is lehet kerülni, mert általában előre veszik azokat, akiknek csak ilyen alapszolgáltatásokat kell elvégezni.

Milyen feltételek szükségesek?

Mindezeken kívül még fontos lehet az is, hogy mi is intézkedjünk. Az első és legfontosabb a téli gumik felrakása. Fontos, hogy a téli időszak előtt a régi nyáriakat kicseréljük téliekre, mert ezzel megakadályozzuk, hogy az autó kicsússzon, amikor csúszós az út. A második pedig a megfelelő viszkozitású motorolaj használata. Külön lehet kapni a téli, és külön a nyári hónapokra való motorolajt, és nagyon fontos, hogy ezt jól adagoljuk, mert különben lehet, hogy teljesen le fog állni a motor a nagy hidegekben, főleg akkor, ha mínusz fokok vannak, és használhatatlanná válik. A legutolsó, de ugyanennyire fontos összetevő pedig a fagyálló. Bár ez nyáron is fontos, télen teljes mértékben elkerülhetetlen a használata. Hogyha mégis hiányozna, haladéktalanul pótolni kell. Ezek az intézkedések nem csak a komfort, hanem a saját magunk és mások biztonsága érdekében is egyaránt fontosak lehetnek. Ezzel az információval minden felelős sofőrnek rendelkeznie kell, és be is kell tartania, nem csak a büntetés elkerülésének érdekében, hanem azért is, hogy meglegyen a közbiztonság. Hogyha minden feltétel adott, akkor már csak élvezni kell az utazást…

 

[ccf_form id=”53″]

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat