Milyen gyakorlati előnyei vannak, ha ózonnal csinálják?

Ugyanúgy, ahogy a lakásban lévő klímát, az autóban lévő berendezést is ki kell tisztítani évente legalább egy alkalommal. Ez nemcsak az egészségünk megőrzése miatt fontos, hanem a klíma állapotának érdekében is. A legjobb megoldás erre az ózonos klímatisztítás.

Napjainkban fontos a vegyszermentesség, így van ez a klímatisztítás esetében is

Amennyiben nem kerül sor évente a klíma tisztítására, nő az energiafogyasztása és csökken a teljesítménye. Ráadásul komoly légzőszervi problémákat válthatnak ki a berendezésben elszaporodó vírusok, gombák és baktériumok. Manapság a tisztítások során is kiemelt figyelmet kap a vegyszermentesség, így van ez a klímatisztítás esetében is. Annak érdekében, hogy ne maradjanak vissza vegyi anyagok a tisztítás során, érdemes az ózonos klímatisztítást választani. Ez a technológia képes a vegyszermentes tisztításra, hiszen az ózon fertőtlenítő hatását alkalmazza. Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag, aminek a hatása jobb, mint a klóré. Környezetbarát módszer, melynek használata során nincs szükség a klíma megbontására. A kisgyermekes családok, valamint a legyengült immunrendszerrel rendelkezők és az allergiában szenvedők számára egyaránt jó megoldást nyújt ez a lehetőség.

Használt autó vásárlásakor elengedhetetlen az ózonos klímatisztítás

Amennyiben használt autó vásárlására kerül sor, az első használat előtt érdemes alkalmazni az ózonos klímatisztítást, mely elpusztítja a baktériumokat, a vírusokat és a gombákat. Minden kártevőt, ami veszélyes lehet az egészségünkre. Az ózonos tisztítást követően csupán a kellemes illat és a maximális tisztaság marad. Mennyi ideig tart a tisztítás? Az ózonos tisztítás maximum másfél órát vesz igénybe és a folyamatot követően, legfeljebb 30 perc elteltével újra használható a gépjármű. Milyen lépésekből áll az ózonos klímatisztítás? A szakember elhelyez egy nagyteljesítményű ózongenerátort az autó utasterében. Ez a készülék végzi a tisztítást. Ráadásul a hatás felerősítése érdekében fertőtlenítő hatású klímatisztító habbal is befújják a klímaberendezés külső és belső felületeit. Az ózonos klímatisztítás nagy előnye a vegyszermentesség mellett, hogy nemcsak a klímát tisztítja, hanem a teljes utasteret. A hagyományos tisztítással, törölgetéssel és porszívózással nem tüntethetőek el az atkák, a baktériumok, a vírusok és a gombák. Ráadásul az apró résekhez hozzá sem lehet így férni. Szóval évente legalább egyszer mindenképpen érdemes igénybe venni a környezetbarát megoldást, az ózonos klímatisztítást.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat