Mikor cseréltetnek abroncsot a nők és a férfiak?

Azt nem tudjuk, hogy a világot mennyire foglalkoztatja a kérdés, hogy miért térnek be a férfiak és a nők a gumiszervizekbe, de a Bridgestone készített erről egy felmérést.

A nők kíméletesebbek

A Bridgestone gumigyártó legfrissebb felmérésében megállapította, hogy a női vezetők akkor mennek szerelőhöz, ha az abroncsnyomással kapcsolatban tapasztalnak problémát, esetleg akkor, ha úthibával vagy padkával találkozott jelentősebb mértékben a kerék. A férfiak pedig inkább azért, mert rájuk jobban jellemző a gyorsabb vezetési stílus, amiből szintén adódnak sérülések. Ők gyakrabban kényszerülnek arra, hogy cseréljék az abroncsot, a felmérés szerint a nők jobban kímélik ezt az alkatrészt (is). A kutatásból kiderült, hogy mindkét nemnél elsődleges szempont az abroncs tartóssága, márkája, és az, hogy mennyire megbízható hosszú távon. A Bridgestone egy nem elhanyagolható szempontot talált: a férfiak városon belül átlagosan 15 kilométeres óránkénti sebességgel is nagyobb sebességgel vezetnek, mint a gyengébbik nem képviselői. Ha pedig országútról van szó, akkor akár 20-30-ra is tehető ez a különbség. Ez a cég felmérése szerint még a sérülések fajtáin is visszaköszön.

A férfiak előbb kapcsolnak

Ha valaki az abroncs széleinek kopása miatt hagyta szervizben a kocsiját, akkor a szerelők azonnal megmondják, hogy a sofőr nagy valószínűséggel férfi. Ha viszont szálszakadással, esetleg az oldalfal sérülésével találkozik, akkor női sofőrre tippel a szakember – persze az abroncsnyomással kapcsolatos gondok mellett. A legtipikusabb sérülés természetesen a defekt, ez nemre való tekintet nélkül mindenkit a kelleténél többször érintő probléma. A Bridgestone számításai szerint egy átlagos sofőr élete során legalább öt alkalommal találkozik vele. A gyártó közölte, a férfiak általában előbb veszik észre az abroncsok hibáit, ez minden bizonnyal annak köszönhető, több férfi számít műszaki beállítottságúnak, mint nő. A gyengébbik nem képviselői inkább akkor találkoznak a problémákkal, ha szezonváltás történik, azaz téli vagy nyári gumit szereltetnek fel.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat