Mi lesz az út szélén hagyott autóval?

Van az az eset, amikor – a mai telekommunikációs lehetőségek ellenére – az út szélén kell hagyni a meghibásodott autót, ami a tulajdonos számára nem csak fájdalmas, de költséges is lehet.

Mi van, ha vasárnap adja meg magát az autó?

Egy fontos eseményre – esküvő, temetés, randevú – igyekvő emberrel vasárnap is megeshet, hogy az autója az út szélére állítja. A járgány nem hajlandó sem előre, sem hátra egy métert sem megtenni, viszont nekünk mennünk kell a cél felé. Két város között egy főútvonalon, a senki földjén maradtunk a mozgásképtelen járgányunkkal, amit ott kell hagyni. Az ismert szabályok szerint kell kivilágítani, a vészjelző háromszöget mögötte elhelyezni és már lehet is stoppolni, vagy a mobilon segítséget kérni. Csakhogy vasárnap van, a szervizek zárva, egyébként sem tudjuk, hová is vitetnénk 100 kilométerre az ismert szerelőtől és szerviztől. Majd hétfőn intézkedünk.

Az útfenntartók nem szeretik az út szélén álldogáló kocsikat

Arra legyünk felkészülve, hogy a közutak fenntartói, legyen szó egyszerű főútvonalról, vagy autóútról, nem beszélve az autópályáról, nem szeretik az elhagyott járműveket. Ha nem gondoskodunk az elszállításukról időben, majd ők megteszik, és az nem lesz olcsó mulatság, mert a fenntartókkal „szerződéses viszonyban” lévő autómentők rendszerint messziről érkeznek és messzire is viszik az elhagyott autót, amiért vaskos számlát is állítanak ki. És akkor még ki lehet fizetni a következő fuvart is, immár a szervizbe. A helyes megoldás, hogy lehetőleg gyorsan találjunk szervizt és fuvareszközt az elakadt jármű elszállítására. Érdemes több autómentővel is tárgyalni, mert az árak nagy szóródást mutatnak. Az is megfontolás tárgyát képezheti, hogy akár messzebbre – a saját, jól ismert és megbízható szervizünkbe – is érdemes elszállíttatni a kocsit, (főleg, ha annak van autómentő szolgáltatása) mert a többlet fuvarköltség a javítási számlában, vagy az elvégzett munka minőségében megtérülhet.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat