Megérkezett az Audi e-tron GT, az igazi high-tech autó

A hosszú várakozást követően végre lehullott a lepel. Megérkezett az Audi elektromos, sportos és progresszív e-tron GT modellje, amely igazán vonzóvá teszi az elektromos mobilitást és rögtön kategóriája egyik legjobbja lett. A Gran Turismo modell egy új korszak hajnalát képviseli az Audi állásfoglalása szerint.

Lenyűgöző formavilág, színvonalas kényelem és menetdinamikai képességek

Az Audi e-tron GT-t egyszerre jellemzi az érzelmekben gazdag formavilág, az erőteljes hajtásrendszer és a dinamikus irányíthatósági tulajdonság. Két modellváltozat elérhető: az e-tron GT quattro és az RS e-tron GT. Mindkettőre egyaránt jellemző a gyorsaság és az, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül közlekednek. Az Audi e-tron GT külseje olyan, mint egy dinamikus műalkotás, minden felületét harmónia jellemzi. Olyan hatást kelt az Audi e-tron GT, mintha maga a menetszél formálta volna. Mindemellett pedig a modell belső kialakítását klasszikus elegancia jellemzi. Az autó kialakítása lehetővé teszi, hogy a hátsó ülések felnőttek számára is elegendő helyet biztosítsanak. Ezzel a modellel a márka ismét bemutatta, hogy milyen érzelemdús és vonzó módon alakítja a mobilitás jövőjét.

Az Audi e-tron GT igazi high-tech autó

Az Audi e-tron GT színvonalas menetdinamikai képességekkel rendelkezik. Elektromos motorjai modellváltozattól függően 350 kilowatt (476 lóerő) vagy 440 kilowatt (598 lóerő) teljesítményt nyújtanak. Az Audi e-tron GT 85 kilowattóra nettó energiatároló képességű akkumulátorral rendelkezik, amellyel akár 487 kilométeres hatótáv is megtehető. A 800 voltos technikának köszönhetően gyors egyenáramú töltésekre is lehetőség van, akár 270 kilowatt teljesítménnyel. Az Audi e-tron GT quattro 0-ról 100 kilométer/órára 4,1 másodperc alatt gyorsul, míg az RS e-tron GT 3,3 másodperc alatt. Mindkét e-tronos modellváltozat két kijelzővel van felszerelve és számos kényelmi funkcióval rendelkezik, többek között fedélzeti wi-fi elérhetőséggel. Továbbá az autó használatához letölthető egy applikáció, amely például digitális kulcsként is szolgál. Az e-tron GT modellváltozatoknál a dinamika és a kényelem egyensúlyához hozzájárul az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer, a háromkamrás légrugók, a csillapításszabályzás, az elektromos összkerékhajtás, az összkerékkormányzás és a hátsó tengely differenciálzárja. Az elektromos hajtásrendszerű Gran Turismo előzetes értékesítése 2021 februárjában kezdődött meg. Az Audi e-tron GT quattro alapára 99 ezer 800 eurótól, az RS e-tron GT alapára pedig 138 ezer 200 eurótól indul.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Adatvédelmi szabályzat